Вучић се обраћа јавности поводом најновије ситуације на КиМ

0
вучић

вучић

Вучић се обраћа јавности поводом најновије ситуације на КиМ.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је оно што се догађа на северу Косова и Метохије најтежи тренутак за Србију од 2004. године.

“Ноћас око 2,46 минута група Срба са Косова и Метохије поставила је два камиона као барикаде у бањској на асеверу ким, затим долази косовска полиција која покушава да уклони барикаде. Ту долази до сукоба са Србима који су поставили барикаде”, рекао је председник објашњавајући шта се синоћ догодило.
-Срби су поставили барикаде код манастира Бањска, такозвани полицајци су дошли да склоне барикаде и тада је дошло до обрачуна у ком је погинуо један полицајац”, рекао је Александар Вучић.
-Тројица Срба су убијена, од тога двојица снајпером са велике удаљености, навео је Александар Вучић и додао да није било потребе за употребу смртне силе. Једно лице је теже рањено у питање је да ли ће преживети, будући да шиптари намерно нису хтели да му укажу помоћ.
-Тројица Срба су убијена, од тога двојица снајпером са велике удаљености, навео је Александар Вучић и додао да није било потребе за употребу смртне силе. Једно лице је теже рањено у питање је да ли ће преживети, будући да шиптари намерно нису хтели да му укажу помоћ.
-Једини кривац за ово што се дешава данас је Аљбин Курти.
-Молимо наш народ на мир и уздржаност и да верују својој држави.

-Обратићете пажњу на још један детаљ, а то је да када је постојала таква врста сукоба у Македонији, свет је то заустављао, правио разговоре и договоре, данас су рекли побијте их све.Када је Србија ишла у Дренецу да се обрачунава са онима који су хтели отцепљење од међународно признате државе, они су рекли да су то били борци за слободу предвођени Адемом Јашаријем, а не терористи. Само су изгледа Срби увек терористи. То је за нас наук само да знамо са киме имамо посла. Могли сте да их чујете данас како је то све Србија урадила, Београд организовао и то вам довољно говори какве су им намере, од Рота до Фелингера који позива да Београд опет буде бомбардован.”, додао је он.

Прочитајте још:  Вучић након састанка са председником Европског савета: Шарл Мишел је на веома снажан начин изразио очекивање и жељу да се Србија прикључи санкцијама против Русије

-Никада вам нећемо признати независно Косово, можете све да нас побијете-изјавио је Вучић.

-Албанци су пуцали и по кућама у којима су Срби били закључани-открио је председник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Косово никада неће добити независност бар не од Републике Србије.

Председник Вучић је током обраћања изјавио да ће власти Србије у наредним данима донети одлуке везане за ситуацију на КиМ

 

Спутњик/Танјуг
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=NgnMFZyAvlU

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *