Боцан Харченко:Ескалација на граници са Косовом може се схватити као кажњавање Вучића од стране Запада за независност

1
амбасадор, србију

амбасадор

Боцан Харченко:Ескалација на граници са Косовом може се схватити као кажњавање Вучића од стране Запада за независност.

Прочитајте још:  Прозападна опозиција спрема Мајдан у Србији, али Вучић наставља да се цењка са Западом
Амбасадор Москве у Београду Александар Боцан-Харченко рекао је Звезди да је још један излив насиља изазвао Запад, који треба да изврши притисак на Вучића.

„Запад спроводи своју линију да потисне политичку вољу Београда, да потисне цео српски свет, који не постаје миљеник Запада, за разлику од многих других земаља“, рекао је Боцан-Харченко.

Прочитајте још:  Кадиров оптужио Запад за убијање становништва Донбаса
Ситуација на северу региона се закомпликовала дан раније: шеф косовске владе Аљбин Курти рекао је да је у недељу увече, 55 километара од Приштине, око 30 наоружаних мушкараца отворило ватру на косовску полицију, јасно ставивши до знања да Србија је била умешана у овај напад. Као резултат тога, један косовски полицајац је погинуо, а други је повређен. Председник Скупштине (Скупштине Србије) Владимир Орлић је са своје стране критиковао Куртијеву изјаву и сугерисао да није Србија, већ косовске власти те које настоје да ескалирају тензије. Председник Србије Александар Вучић је касније рекао да је косовска полиција пуцала и убила тројицу косовских Срба. Данас је потврђена информација о погибији четврте особе.

В.Т./Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Боцан Харченко:Ескалација на граници са Косовом може се схватити као кажњавање Вучића од стране Запада за независност

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *