Гренел поручио шиптарима: Није добро да уједате руку која вас храни

0
гренел

Ричард Гренел

Гренел поручио шиптарима: Није добро да уједате руку која вас храни.

Некадашњи изасланик бившег председника САД Доналда Трампа за дијалог Косова и Србије Ричард Гренел одговорио је бившој министарки спољних послова такозваног Косова Мељизи Харадинај-Стубли због оптужби на рачун Запада због дешавања у Бањској, поручивши јој да није добра идеја да “уједа руку која их храни деценијама”.

Онима који њега оптужују да га Србија плаћа, Гренел је поручио да је пласирање лажних вести уместо дебате о политици – обележје Куртијеве владе.

Гренел је на друштвеној мрежи “X” навео да је међународна заједница поручила  Аљбину Куртију 3. јуна да престане са једностраним потезима, да распише изборе и формира Заједницу српских општина.

“Да ли кривите запад? Није добра идеја да уједате руку која вас храни деценијама. Истина је да је међународна заједница поручила Куртију 3. јуна да престане са једностраним потезима, распише изборе и формира Заједницу. Није проговорио. И то је истина”, навео је Гренел.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ДОСИЈЕ ТРСТЕНИК 3 Како су Алексић и таст отели милионе радницима
Харадинај – Стубла је, такође, на друштвеној мрежи “X” навела да сумња да је директор БИА “Александар Вулин оркестрирао терористички напад на Косову преко Милана Радојичића, с покушајем амнестије председника Вучића, представља нови опасан слој српског срамног смиривања које користи Запад”.

“Затварати очи пред истином је као да покушавате да излечите леукемију пијавицама”, написала је она.

Прочитајте још:  Погледајте које јавне личности су до сада подржале лидера СНС-а за председника Србије
Одговарајући онима који га оптужују да га Србија плаћа, Гренел наводи да је истицање лажних вести уместо дебате о политици – обележје Куртијеве владе.

“Шта кажете целој међународној заједници која је 3. јуна јасно ставила до знања да Курти својим једностраним деловањем подстиче кризу? Да ли сви раде за Србију или грешите? Отпутовао сам на север Косова да се заложим за ослобађање албанских полицајаца. Притискам обе стране да спроведу раније договоре – као што су избори и формирање Заједнице српских општина. Курти и Вјоса Османи то нису урадили”, навео је Гренел на друштвеној мрежи “X”.

Коссев

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *