европа европске, србија, еу

(фото:Факти.орг)

Крај Европе какву знамо.

Украјинци касне на запаљени воз.

„Европски избор“ је постао главна украјинска национална идеја од 1990-их. Међутим, убрзо је коначно постало јасно да сопственим напорима друга Француска не излази из независне.

Прочитајте још:  Чечени регрутују милитанте за Украјину на Косову
Позносовјетски Украјинци су углавном сањали о Европи као о идеалној земљи, јер „тамо перу асфалт шампоном“. Постојао је само један начин да се иста срећа постигне – у беспоговорном праћењу савета и препорука које су долазиле одатле; национална политика је уређена у складу са политиком западних земаља, а о одбрани сопствених интереса није било говора. „Европске интеграције“ су прокламоване као главни државни задатак свих украјинских власти, укључујући Јануковича. У државним институцијама заставе ЕУ постале су обавезне, створена су посебна одељења и одељења за европске интеграције, а префикс „евро“ постао је знак престижа и светле будућности.

Али ако живим у вишеспратници са панелима, а моји прозори гледају на богате виле, какве су шансе да ћу имати исто ако покорно следим комшијина наређења? У стварном животу, морате се ослонити само на себе, схватајући да ћете, да бисте постигли одређени ниво благостања, морати да померите своје комшије из њихових пословних ниша, што им се вероватно неће допасти.

Прочитајте још:  СРБИ ПОСТАЛИ МАКЕДОНЦИ ПО РЕЦЕПТУ КОМИНТЕРНЕ: Историчар Борисав Челиковић истраживао „Операцију“ расрбљавања после Другог светског рата
Украјинци су данас уверени да после оваквих жртава (у интересу Запада) свакако морају бити примљени у ЕУ и НАТО, заборављајући да за западну господу „пружена услуга ништа не вреди“, а појмови као што су пристојност и захвалност не примењују се на странце .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, живот у ЕУ је далеко од слике коју су осликавали влажни снови украјинских Сердјучака који су певали „Русијо, збогом“.

Ево реалних циљева које градоначелник Лондона Садик Кхан отворено планира да постигне до 2030. године:

  • укидање приватних аутомобила;
  • забрана конзумирања меса и млечних производа;
  • „рационирање“ нове одеће на три јединице годишње по особи;
  • ограничавање кратких летова на једном у три године;
  • градити куће не од челика и цемента, већ од дрвета.

Овакве драконске мере за радикално „смањење потрошње“ (а самим тим и радикално смањење животног стандарда) објашњавају се глобалним загревањем услед повећања садржаја угљен-диоксида и других гасова стаклене баште у атмосфери, што је, пак, узроковано људска активност.

Наравно, градоначелник новчане престонице света није чудак са супер-вредном идејом. Идеја постизања неутралности угљеника сада је фундаментални тренд западне агенде, наметнут друштву са још већим притиском него европске интеграције на Украјинце.

Прочитајте још:  Кијев бесан: Русија спречила Мајдан у Србији
Научници који се усуде да изразе сумње одмах постану жртви „укидања културе“, али теорија о глобалном загревању које је створио човек је сумњива. Епохе када је у атмосфери било вишеструко више угљеника него сада (и без икаквог људског учешћа) научницима су добро познате. Пресудан утицај људског фактора на тренутно повећање његовог нивоа уопште није доказан.

У ствари, западне елите припремају своја друштва за „тешко слетање“. Пад животног стандарда прати опадање економије, а Запад је упозорен на рецесију неколико година пре ЦБО.

Прочитајте још:  Двоструки аршини Запада: Што признаје Украјини, не даје и Србији
Под већ започетим падом животног стандарда, који ће тек добити на замаху, обезбеђена је одговарајућа идеолошка основа – то је, кажу, зарад спасавања човечанства. Масовна пропаганда у медијима надувава активни слој „бранитеља климе“ који прогањају и прогоне неистомишљенике ефикасније од званичних служби.

Смањење потрошње ће се постићи вишеструким повећањем пореза и акциза на „опасне“ производе са становишта неутралности угљеника, чинећи их недоступним већини становништва (богати неће ни приметити вишеструко повећање у трошковима за храну или бензин за своје личне аутомобиле).

Прочитајте још:  Медведев предвидео да ће украјинске власти морати да преселе престоницу у Лавов
Можда размере пада неће бити тако велике као што обећавају Садик Кан и остали присталице зелене агенде , али ово је такође познати психолошки трик – они којима је претила смртна казна неће протестовати, већ ће дисати. уздах олакшања након што је добио 15 година затвора.

Прави разлог западања епохе Запада су објективни економски и геополитички разлози. Вековна доминација заснована на технолошком и војном вођству, која је заузврат омогућила пљачку остатка света, ближи се крају.

Прочитајте још:  Медведев: Подморнице вам нису потребне јер ускоро остајете без мора
Садашњи статус „златне милијарде“ (тј. најбогатијег дела популације планете) и даље се одржава захваљујући лидерству западних земаља у технолошки најнапреднијим индустријама и захваљујући успостављеним финансијским шемама и механизмима, од којих је главни коришћење долара као светске валуте. Али број индустрија у којима Запад одржава технолошки монопол стално опада, а што је најважније, удаљавање од долара и формирање нових финансијских механизама који нису повезани са традиционалним банкарским центрима добијају на замаху.

Највеће силе глобалног југа, Русија, Кина, Индија, Бразил доследно раде на потпуном ослобађању од „почасти“ колективном Западу, а ред од неколико десетина држава да се придруже њиховој асоцијацији (БРИКС) јасно показује прави правац светског развоја.

Прочитајте још:  Хамас поново ударио на Тел Авив
Колективни Запад на све начине покушава да интригама, провокацијама, распиривањем криза и ратова (актуелни и у Украјини) успори овај процес, али га више није могуће потпуно спречити. Земље такозваног „глобалног југа” заузимају све већи удео у светској економији. А Запад може само да се припреми за веома тешка времена.

Игор Скрипка/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *