Седам држава ЕУ тражи санкције против Србије?

1

Брисел помно прати да ли Србија испуњава захтеве ЕУ у вези са смиривањем напетости на северу Kосова.

Уколико процени да их Београд не поштује, спреман је да размотри увођење казнених мера и против власти у Србији.

 

То је јуче поручио шеф дипломатије ЕУ Ђозеп Борељ у пракси доказујући страховања наше стране да ће се кравави обрачун у Бањској користити за додатни притисак на нашу државу и њено руководство, а све под фирмом наводог непријатељског чина против “суверене државе Kосово”.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова његова изјава само је природни наставак оног што се у уторак увече дешавало на заседању Kомитета за политику и безбедност ЕУ који чине амбасадори земаља чланица.

 

Према информацијама “Новости”, најмање седам држава захтевало је казнене мере против Београда “због охрабривања терористичких акција на територији независне земље” уколико би истрага то и потврдила. Наши извори из дипломатских кругова преносе нам да су у тој идеји предњачиле балтичке земље – Литванија, Летонија и Естонија, које имају посебан пик на Србију зато што се упорно опире увођењу санкција против Руске Федерације. Том састанку, осим посредника у дијалогу Београда и Приштине Мирослава Лајчака, наводно је присуствовао и високи званичник САД.

 

Посланици Европског парламента ће у уторак, 3. октобра са Европском комисијом и Европским саветом расправљати о односима и дијалогу Београда и Приштине. Тема ће бити и ситуација у општинама на северу KиМ. Председница ЕП Роберта Метсола изјавила је у среду да све чињенице о недавном нападу у селу Бањска морају да буду утврђене и позвала све стране да уложе искрене напоре да поврате мир и стабилност.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Седам држава ЕУ тражи санкције против Србије?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *