Турска извела ваздушни напад на објекте Радничке партије Курдистана

0
Анкара, амбасаде

Турска Анкара (EPA-EFE/Erdem Sahin)

Турска извела ваздушни напад на објекте Радничке партије Курдистана.

Прочитајте још:  Руски ракетни удари сравнили са земљом војну инфраструктуру Украјине
Турска је извела ваздушне нападе на објекте Радничке партије Курдистана у северном Ираку након покушаја терористичког напада у Анкари, саопштило је Министарство националне одбране Турске.
„Ваздушни напади извршени су на објекте терориста у областима Метина, Хакурк, Кандил и Гара на северу Ирака. Уништено је укупно 20 објеката терориста, а велики број терориста је неутралисан“, наводи се у саопштењу Министарства.
Подсетимо, јака експлозија одјекнула је у недељу у Анкари, у непосредној близини зграде турског Министарства унутрашњих послова, а турске власти саопштиле су да се ради о терористичком нападу.
Прочитајте још:  Да ли је потребно растурити „русофобски” Институт филозофије РАН и поставити Дугина?
Оружани сукоб са Радничком партијом Курдистана почео је у Турској 1984. године, а обновљен је 2015. године. У северном Ираку налазе се базе РПК, против којих турске оружане снаге изводе ваздушне и копнене операције. Присуство турских трупа у логору Зликан североисточно од Мосула дуго је било извор несугласица између Багдада и Анкаре, која оправдава присуство потребом за борбу против забрањене РПК.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=dpXoz7EBFrY

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *