Српској учитељици у Бару поново стижу претње “мртвом главом”

0

(фото:Барски портал)

Српској учитељици у Бару поново стижу претње “мртвом главом”.

Прочитајте још:  Папаган(ј)ско заташкавање:Заташкавање злочина светошћу Пето писмо Владики Јустину
Учитељица Рада Вишњић која је запослена у барској ОШ “Југославија”, пријавила је Управи полиције претње које је посредно добила од извјесне А.Л., како ће је оставити без посла и да ће пасти њена “мртва глава”.

У записнику сачињеном у барској полицији у који је Барски портал имао увид, наводи се да је А.Л. (име и презиме познато редакцији) позивом на телефон П.Д. (пун идетнитет такође познат редакцији) запретила да ће се потрудити да Вишњић остане без посла, и да ће “пасти њена мртва глава”.

Претње су, објашњава учитељица Вишњић, уследиле након преписке у једној вибер групи у којој је П.Д. афирмативно писао о њој, да би га због тога позвала А.Л. и саопштила оно што је наведено у пријави полицији.

Прочитајте још:  Бивши диктатор Ђукановић прети крвном осветом
Она очекује ефикасну истрагу и професионално поступање државних органа у вези са пријавом коју је поднела. Не крије да је узнемирена, јер ово није прва претња на њен рачун због ставова које износи, нарочито у вези са националним идентитетом.

Подсетимо, учитељица Рада Вишњић доспела је у жижу јавности након што је, за време чувених народних литија пре три и по године на друштвеној мрежи Фејсбук поделила фотографију на којој су њени ђаци показали цртеже “штрумпфова”, док се иза ликова из цртаног филма налазе боје тробојке. Већинска јавност је подржала тада овај гест, али је бивши режим ДПС-а ову професорицу разредне наставе суспенодаво тада са посла.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Почела међународна војна вјежба Војске Црне Горе, Хрватске и Оружаних снага САД: Учествује свих 500 припадника црногорске војске
Објаснила је овај чин изјавом да то није био пут да је “ширила братство и јединство”.

Казала је тада такође да су деца првог дана школске наставе у другом полугодишту на петом часу ликовног питала да ли могу да цртају “оног штрумпфа са друштвене мреже” и она је то прихватила.

Барски портал

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *