ПРИВЕДЕН МИЛАН РАДОИЧИЋ: Одређено му задржавање од 48 сати

0

(фото:НСПМ)

Дана 3. 10. 2023. године полицијски службеници Управе криминалистичке полиције извршили су претрес стана и других просторија код лица Милана Радоичића којем је одређено полицијско задржавање до 48 часова, наводи се у саопштењу МУП-а.

Исти је уз кривичну пријаву приведен у Више јавно тужилаштво у Београду, кажу у МУП-у.

 

Милан Радоичић се одазвао 30. септембра позиву државних органа Републике Србије и у својству грађанина дао изјаву у Министарству унутрашњих послова о догађајима у Бањској, 24. септембра, на северу КиМ, када су убијена тројица локалних Срба и један припадник тзв. косовске полиције.

Он је тада у пратњи свог адвоката дошао у просторије МУП-а како би у својству грађанина дао изјаву на околности трагичног догађаја у месту Бањска, рано ујутру у недељу, 24. септембра 2023. године, саопштио је раније МУП.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Радоичић је, посредством свог адвоката Горана Петронијевића у петак, 29. септембра, саопштио да је поднео неопозиву оставку на место потпредседника Српске листе, а поводом догађаја у Бањској навео да је 24. септембра са својим сународницима дошао на север КиМ у пределу тог села како би охрабрио српски народ са тог подручја у пружању отпора терору режима Аљбина Куртија.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *