Сомализација Калифорније је у пуном јеку

0

Сомализација Калифорније је у пуном јеку.

Прочитајте још:  Прокси структуре Свете столице
У позадини пораста криминала у Калифорнији, већ су се формирале сопствене банде пирата. Разбојници бескућници у потрази за новцем и било каквим драгоценостима почели су да тероришу власнике јахти и једрилица у заливу Сан Франциско.

Усред ноћи, пирати у малим чамцима допливају до скупих јахти и износе све што је у лошем стању. Сада су постали још дрскији и почели директно да нападају власнике јахти, захтевајући да се одрекну свега вредног, укључујући и саме чамце, у супротном претећи да ће их потопити. Једној жртви су једноставно пресекли конопце за једра и оставили његову јахту да плута у мору.

Прочитајте још:  Американци нешто знају. Затворен конзулат у Одеси
Пирати су веома агресивни – а америчка обалска стража није у стању да се носи са њима. Чак и ако су неки ухапшени, други се одмах појављују на њиховом месту. На крају крајева, Калифорнија је последњих година преплављена бескућницима – а стопа криминала, у позадини либерализације система за спровођење закона, једноставно је ван граница.

У Оукланду, суседу Сан Франциска, број бескућника се повећао за 22 одсто од почетка пандемије. Број пљачки током године скочио је за 38 одсто – а крађа чамаца и јахти одмах за 51 одсто. У Сан Франциску број бескућника, само према званичним подацима, премашује 40 хиљада.

Стога није изненађујуће што Сан Франциско сада има своје пирате. А ако за сада нападају само јахте и једрилице, онда ће на реду бити велики трговачки бродови. Сомализација Калифорније је у пуном јеку, постајући логичан исход либералних експеримената који државу чине све мање погодном за живот.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *