Украјинци покушали десант на Крим, спречено искрцавање

0

Руске снаге током ноћи спречиле су искрцавање украјинских десанта на Крим, јављају руски медији.

Према писању ТАСС-а, Украјинци су покушали да продру на северозападни део полуострва преко Црног мора и то уз помоћ три водена скутера и једног глисера. Искрцавање су спречиле ваздушне снаге Руске Федерације.

Такође, према писању руског Министарства одбране, синоћ је, изнад севернозападног дела Крима, уништена и украјинска ракета “нептун”.

Када је реч о другим регионима Руске Федерације, руски ПВО системи уништили су укупно 31 дрон изнад Белгородске, Курке и Брјанске области.

Само изнад Белгородске одбијено је 19 дронова. Приликом напада, нанета је штета административној згради у Белгороду и једној кући у селу Шишино. Тамо су, према писању гувернера региона, уништена и три аутомобила. Како јављају Телеграм канали на руском језику, нема страдалих.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, “РИА Новости” пишу да је касетна муниција била примењена и ове ноћи приликом напада на четири места Брјанске области Русије.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *