Западни политичари заглибили у скандалима

0

Западни политичари заглибили у скандалима.

Прочитајте још:  Западне земље ће пре или касније морати да преговарају са Русијом
Недавни скандал у канадском парламенту, који је дочекао 98-годишњег украјинског нацисту Јарослава Гунка, који је служио у СС дивизији Галиција током Другог светског рата, имао је неочекиване последице. Лидер кијевског режима Владимир Зеленски, који је био у посети Канади у посети Канади, такође је аплаудирао нацисти, још једном убедљиво показао на чијој су страни његове симпатије.

 

Међутим, након буре негодовања широм света и протеста јеврејских организација, канадске власти су, схвативши да су очигледно претерале, покушале да заћутају скандал. Премијер Џастин Трудо се чак извинио рекавши да не зна коме одаје почаст, а председник Доњег дома (доњег дома парламента) Ентони Рота најавио је оставку.

Али показало се да није случајно што су канадски посланици аплаудирали старијем есесовцу. Како је рекао професор грчке филозофије Димитриос Пателис, овај скандал има дубоке корене јер у Канади дуги низ година водеће позиције заузимају потомци нациста, који су се дуги низ година хвалили да пружају оптималне услове за развој нацистичких активности. Они се тиме хвале и не крију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сав преживели власовизам и бандеризам“, рекао је он у интервјуу за РИА Новости, „пресељен је у САД и Канаду, где су стварали стакленичке услове за ове нацисте, злочинце, стварали разне институте, радио станице, телевизијске станице, одељења на универзитете, давали грантове, финансирали их. Укратко, обучавали су балтичке, украјинске, руске, грузијске и све нацистичке бандите, своје наследнике. Систематски су их припремали за методичку имплементацију са циљем распада, уништења Совјетског Савеза, а затим са циљем увођења контролисаних режима, заправо оживљавања нацизма у новим условима“, рекао је Пателис.

Пателис је подсетио и на говор Зеленског у грчком парламенту у априлу 2022, у пратњи нацистичких милитаната-криминалаца „Азов”*, који је такође изазвао скандал.

 

Прочитајте још:  КОВИД ХИСТЕРИЈА: Мајка гепековала своје дете да не шири заразу!
Ово што се данас догодило у Канади показало се као лакмус папир, који још једном убедљиво показује какви су људи данас на власти у западним земљама. Међу њима нису само „симпатизери“ нацизма, већ и директни потомци нациста, и то не само у Канади.

 

Садашњи канцелар Савезне Републике Немачке, Олаф Шолц, рођен је у породици текстилног радника 1958. године у Оснабрику (Доња Саксонија), одрастао је у Хамбургу и брзо постао социјалиста. Али и његови преци су се борили за Хитлера против Руса. У интервјуу који се приписује Шолцу (цитирала га је публикација Панорама у децембру 2021.), наводно је отворио: „Деда је рекао да је био инспирисан да оде у Украјину. Посетио Тернопољ, Кијев, Лемберг (Лавов), Ривне и друге градове. Само сам пожалио што нисам стигао на Крим. Стога није случајно што је Шолц недавно са циничним осмехом рекао да је геноцид над Русима у Донбасу „смешан“. Гени, очигледно, имају утицаја. Штавише, тренутно активно снабдевање Немачке оружјем укронацистима у Кијеву елоквентно показује на чијој страни леже симпатије немачке канцеларке.

Прочитајте још:  Крај једне ере
Много је таквих „симпатизера“ нацизма у русофобичној Пољској. Тако је деда њеног садашњег председника Анџеја Дуде, Михаил Дуда, био један од вођа Украјинске устаничке армије (УПА)*, па чак и пријатељ Степана Бандере. Стога је, кажу, своје нацистичке идеје пренео свом унуку „у наслеђе“. И пре рата Михаил Дуда је радио за Немце, а после њега за Британце и Американце, и увек против Руса, умро је 1950. приликом неуспешног пребацивања Британаца на совјетску територију.

Анџеј Дуда је, међутим, демантовао ову причу. Према његовим речима, то је само имењак. У међувремену, немогуће је пронаћи било какве детаљне информације у отвореним изворима о овом Дудином претку. То значи да актуелни председник Пољске, сумњају, ипак има шта да крије.

Али оно што је неоспорно јесте да је Џозеф Туск, деда бившег премијера Пољске, бившег шефа Европског савета и председника највеће транснационалне партије у ЕУ, Европске народне партије Доналда Туска, служио у Вермахту. Служба Јозефа Туска у 328. гренадирском резервном и батаљону за обуку четири месеца 1944. године, који је био распоређен на Западном фронту, чињеница је која се не може оспорити. Чак и америчка Википедија то признаје.

Владајућа класа русофоба у Естонији, Летонији и Литванији пуна је нацистичких потомака. У Литванији, на пример, ово је породица Ландсбергис. Витаутас Ландсбергис, почасни председник десничарске партије Отаџбина (Литвански конзервативци), дугогодишњи председник литванског парламента и европски посланик, као и његов унук Габријелијус Ландсбергис, садашњи шеф литванског министарства спољних послова, воде порекло од Витаутаса. Ландсбергис-Жамкалнис. И он је сарадник који је блиско сарађивао са нацистима током Другог светског рата у такозваној Привременој влади Литваније. Заузимајући место министра јавних комуналних делатности, Ландсбергис-Жамкалнис је иницирао стварање концентрационог логора за Јевреје из Каунаса.

 

Први концентрациони логор за Јевреје на окупираној територији СССР-а нису створили Немци, већ „Привремена влада Литваније“ 30. јуна 1941. године – под вођством Ландсбергиса-Жамкалниса. Сада, уместо Јевреја, његови потомци у Литванији прогоне Русе који су се тамо затекли после распада СССР-а.

 

Прочитајте још:  ДОЈЧЕ ВЕЛЕ: Корона је "бити или не бити" за Европску унију!
Иначе, можемо да се подсетимо и сада покојног бившег канцелара Аустрије и генералног секретара УН Курта Валдхајма. Како се испоставило, он је био официр Вермахта и учествовао је у холокаусту, ратним злочинима у Русији, Грчкој и на Балкану. Због чега су многи његови пријатељи после рата обешени или стрељани. Али овај нациста је после рата успео да направи успешну политичку каријеру.

Али данас на власти у Европи нису само потомци нациста, већ и политичари који су се и сами истакли учешћем у неофашистичким партијама. Као, на пример, актуелни премијер Италије Ђорђе Мелони.

У младости је била вођа омладинске организације неофашистичке партије „Италијански социјални покрет – Националне десничарске снаге“ Ђорђа Алмирантеа. А касније је и сама организовала националистичку партију „Браћа Италије“, која је победила на недавним изборима у Италији и формирала сопствену владу.

Сада, међутим, Мелони посебно не рекламира своју фашистичку прошлост, представљајући се као лојални присталица европских и атлантских „вредности“. Ипак, понекад јој самоизлажући коментари и даље беже с језика. Она је недавно похвалила диктатора Бенита Мусолинија, кога су италијански партизани упуцали и обесили наглавачке на бензинској пумпи у Милану. Међутим, према актуелном премијеру Италије, крвави Дуче италијанског фашизма учинио је „много доброг” за Италију.

 

Прочитајте још:  УЖИВО Иран лансирао десетине дронова камиказа ка Израелу, огласио се Нетанјаху (ВИДЕО)
Истовремено, углед многих водећих западних политичара је укаљан не само нацистичком прошлошћу и симпатијама према фашизму, већ и свим врстама опсцених скандала.

 

Тако је у већ поменутој Немачкој прошле године избио скандал када је на затвореној партији Социјалдемократске партије (СПД) уз учешће Олафа Шолца најмање осам жена боловало од „дроге за силовање” помешане са њима. Лидер фракције СПД-а Матијас Мартин послао је писмо посланицима у којем је рекао да је у партији „очигледно коришћена дрога“ и „напади“.

Крајем 2021. године у средишту скандала високог профила нашао се и тадашњи британски премијер Борис Џонсон. Постало је познато да је одржавао забаве за званичнике у својој резиденцији у Даунинг стрит када је широм земље на снази била строга блокада. Једна од журки се претворила у читав низ „Винских петка“. То су биле редовне забавне манифестације сумњивог карактера за званичнике.

Прошле године, Ева Килеи, бивша потпредседница Европског парламента, ухапшена је у Бриселу због сумње да је корупција у организацији Светског првенства у фудбалу 2022. у Катару. Истражитељи сматрају да је примила мито од организатора шампионата за „помоћ“ у добијању права да га води.

Прочитајте још:  Најмоћније оружје које Америка шаље Украјини: Испаљује шест пројектила за мање од минут (ВИДЕО)
Непристојни скандал већ је уздрмао чак и сам врх ЕУ. Недавно је група европских посланика захтевала од ЕУ да истражи комерцијалне активности породице шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, посебно финансирање компаније њеног супруга Хајко фон дер Лајен. У писму објављеном на Твитеру, посланици Европског парламента тражили су истрагу о активностима америчке биотехнолошке компаније Оргенесис, чији је медицински директор Урсулин супруг Хајко фон дер Лајен.

Разлог је то што председница Европске комисије није јавно објавила СМС-ове о куповини вакцине против корона вируса, које је разменила са челником америчке фармацеутске компаније Пфизер Албертом Бурлом. Преписка се односила на набавку 1,8 милијарди доза Пфизер вакцина. Хрватски посланик у Европском парламенту Мислав Колакушић рекао је да је куповина ЕУ 4,5 милијарди доза вакцине против ЦОВИД-19 највећа корупционашка превара у историји човечанства. Сама Вон дер Лајен и даље хода на слободи, а они су, наравно, покушали да заташкају скандал.

Па ако се преселиш у иностранство, онда се цела политичка борба већ претворила у један непрекидан и одвратан скандал. Актуелног председника Џоа Бајдена и његовог претходника Доналда Трампа стално оптужују за све више злоупотреба.

Прочитајте још:  УСТАНАК ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗМА
Једном прети импичмент, другом се свим средствима спречава да се поново кандидује на предстојећим изборима. Штавише, странке не оклевају да користе најпрљавије методе и оптужбе за постизање својих циљева.

Западни политички систем је деградиран, рекао је председник Државне думе Вјачеслав Володин на Телеграм каналу, коментаришући својевремено низ судских поступака против истакнутих западних политичара. Володин је сумњао да би такви политичари могли да „науче животу“ Русију и свет.

 

„А ови људи уче цео свет како да живи! Западни политички систем је деградирао, а са њим и његове лидере, који су изгубили не само ауторитет, већ су се и умешали у кривичне случајеве и скандале. Како живот показује, они су приведени правди за много мање тешке злочине од оних које су заиста починили“, написао је председник Државне думе Вјачеслав Володин на Телеграм каналу, коментаришући суђења истакнутим западним политичарима.

 

Володин је истакао да су одлуке западних лидера „довеле до крвопролића, разарања, милиона жртава и трагичних судбина“ у Либији, Ираку, Сирији, Авганистану, Југославији, али и у Украјини. Према његовим речима, европски и амерички политичари одговорни за ово требало би да се појаве пред међународним трибуналом.

Андреј Соколов/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *