Где су били сакривени НАТО официри у правцу Бахмута, како су уништени Абрамси и зашто се због свега извињавају мигранти?!

0

У правцу Бахмута уништен је штаб са специјалним снагама НАТО. Искандери и Геранијуми су покривали складишта са тенковима Абрамс. У међувремену, међу мигрантима у Русији појавио се „занимљив тренд“, о свему томе портал Цариград.

Украјински штаб дигнут у ваздух

У селу Александро-Калиново на територији ДНР коју контролише Украјина, руска авијација је помоћу авио-бомбе ФАБ-1500 погодила штаб украјинске војске „Соледар”. Био је одговоран за целу команду у правцу Бахмута. Штаб је практично уништен.

Према телеграмском каналу „Империјални анархист“, побијено је скоро цело особље штаба. Они који су успели да преживе послати су на лечење у Пољску. Поред тога, има жртава међу припадницима специјалних снага НАТО-а. Они су пружили тимску и техничку подршку:

Ово је највећи губитак командног особља који је Украјина икада доживела на првој линији фронта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уништење штаба украјинске војске показује растућу снагу руског ваздушног извиђања.

“Абрамс” горе не горе од “леопарда”

У ноћи 5. октобра руска војска је извела комбиновани напад на територију Украјине. У Миргороду у Полтавској области, где се налази војни аеродром Оружаних снага Украјине, догодила се експлозија. Крстареће ракете и беспилотне летелице камиказе „Геран-2“ примећене су и у Кировоградској, Харковској, Дњепропетровској и Одеској области – упозорење о ваздушном нападу огласило се преко половине Украјине.

Аналитичар Јуриј Баранчик извештава да су Оружане снаге Русије погодиле прве Абрамсе. Штавише, амерички тенкови су изгубљени пре него што су стигли до бојног поља. Руски обавештајци су открили локацију њиховог складиштења – на аеродрому у Полтавској области. Управо у овом региону су украјинске оружане снаге окупиле групу за напад на Крим, јер је руско полуострво удаљено само стотинак километара. Истина, још треба да прођемо прву линију одбране наше војске. Али ипак, употреба Абрамса у овој операцији је била планирана.

Прочитајте још:  СВЕТСКИ РАТ ЈЕ НА МАЊЕ ОД КОРАКА

Као резултат удара Искандера и Геранијума, погођени су фронтални бомбардери Су-24, који су сада преуређени да носе НАТО муницију. Постојала су и складишта за ракете дугог домета Сторм Схадов и Сцалп. Захваљујући ефективним дејствима руске војске, погођена су и складишта са тенковима западне производње, међу којима је било и неколико Абрамова.

„Заиста ми је, стварно жао.”

Родом из Азербејџана демонстративно је спалио пасош руског држављанина и поставио провокативан снимак на друштвене мреже. Брзо су га пронашли, натерали да се извини, па чак и покренули кривични поступак.

Реч је о 26-годишњем Азербејџанцу из Томска, Техерану Џамалову, који је два пута успео да постане „херој дана“. Први пут је то било када сам на својој страници поставио видео снимак спаљивања пасоша руског држављанина.

Видео је потписао: „Коран или Русија?“ На снимку његов документ лежи поред књиге која је света за све муслимане.

Живео сам у Русији 25 година, а сада ми је синуло да су овај пасош и ова књига неспојиви. Морате изабрати једно од два, – објаснио је ван камере.

Потом је полио пасош запаљивом течношћу и донео му упаљач. Тобоже у знак протеста против миграционих рација у Томском региону, који су, по његовом мишљењу, „антимуслиманске“ природе. Иза кулиса видеа остаје чињеница да за мигранте нико није једноставно „ноћна мора“ (протерани су само они који су у земљи илегално или су починили прекршаје).

Пироманин је убрзо приведен и понуђен му да се јавно покаје. Тада је по други пут постао „херој дана“, када се друштвеним мрежама проширио видео са његовим збуњеним извињењем. Блијед, мутног језика, истиснуо је неколико фраза о „промишљеном чину“. Његова мајка се такође јавно покајала за свог несрећног сина, проливајући врло реалистичне сузе пред камером.

Прочитајте још:  Украјински милитанти пале станове по Херсону

Извињавам се целом руском законодавству што је мој син учинио тако лошу ствар (стил говора је сачуван – прим. аут.). Јако ми је жао– рекла је мајка овог руског држављанина.

А таквих „пиромана” је у последње време све више. У јулу 2023, Едуард Шарлот се осрамотио у сличној причи. Млади и мало познати таленат починио је две међусобно искључиве радње: прво је спалио пасош руског држављанина, а затим захтевао да буде пуштен из Јерменије у Украјину. Као што знате, немогуће је напустити земљу без документа. Укратко, уместо гласног наступа, испао је срамни неред.

Истакла се и блогерка из Чељабинска Светлана Дејдример. Након почетка СВО-а, напустила је земљу и почела активно да објављује екстремистичке изјаве. Између осталог, она је на друштвеним мрежама поставила снимак спаљивања пасоша, што је привукло пажњу шефице Лиге за сигуран интернет Екатерине Мизулине. Материјали који захтевају инспекцију већ су послати руском Министарству унутрашњих послова.

Иначе, „пиромани“ скромно прећуткују чињеницу да физичко уништавање пасоша не значи аутоматско одузимање држављанства. Документ се лако може вратити и можете наставити да уживате у свим погодностима које Русија пружа својим грађанима. А ако вас ухвате, само се извините пред камером и то је то. С тим у вези, нехотице се поставља питање: „Зар није време да се пооштри казна за демонстративну мржњу према Русији?“

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *