Руској думи представљен нацрт о забрани рада мигрантима у школама и болницама

0
Државна дума

(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Руској думи представљен нацрт о забрани рада мигрантима у школама и болницама.

Фракција „Праведна Русија – за истину“ поднела је Државној думи предлог закона о забрани рада странцима у школама, таксијама и медицинским установама. Документ је објављен 6. октобра у електронској бази података Думе .

Прочитајте још:  Мигранти у Шиду узвикивали “Алаху екбер”: ПОЛИЦИЈА ИХ БРЗО СМИРИЛА!
Иницијатори предлажу измену закона „О правном статусу страних држављана у Руској Федерацији“. Према садашњим стандардима, руска влада може годишње, узимајући у обзир карактеристике тржишта рада и приоритет запошљавања Руса, да одреди дозвољени удео страних радника у различитим секторима привреде.

„Предлог закона предлаже да се успостави потпуна забрана привлачења миграната у најосетљивије друштвене сфере, у којима неквалификовани рад страних радника може проузроковати више штете него користи“, наводи се у образложењу нацрта закона, појашњава Газета.Ру .

Прочитајте још:  Два пиштоља, бензин, ножеви и Библија: Детаљи пуцњаве испред цркве на Менхетну
Предлаже се забрана запошљавања миграната у промету лекова и њихово укључивање у рад у путничком таксију и теретном саобраћају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уколико закон буде усвојен, биће забрањено привлачење миграната за рад у установама и организацијама државног и општинског здравственог система, у школском образовном систему, као и у таксистима.

Прочитајте још:  Британци ће покренути нуклеарни удар на Русију. Чак је и датум познат
Генерално, предлаже се да се дозвољени удео страних радника ограничи на 5% од укупног броја запослених за сваку врсту привредне делатности предвиђену Сверуским класификатором врста економских делатности.

У Русији, не прву годину заредом, број несрећа које су починили страни возачи, укључујући грађане земаља ЗНД, порастао је за приближно 6%. Експерти са којима је Известиа интервјуисала више пута су изјавили да су, по њиховом мишљењу, саобраћајне несреће често узроковане чињеницом да су возачи мигранти вољни да раде дуже од предвиђеног времена.

Прочитајте још:  Турска подиже зидове да се одбрани од избеглица из Авганистана
Русија је од 1. марта увела ограничења запошљавања у области превоза путника. Лицима са кривичним досијеом за већи број кривичних дела више није дозвољено управљање јавним превозом.

Известија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *