(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Стручњак за међународни тероризам Џевад Галијашевић говорио је за „Политику“ о скорашњим дешавањима у Бањској на Косову и Метохији. На наше питање да ли су Албанци усавшрили изазивања инцидената и колико овај случај подсећа на Рачак, оценио је да је ово и више од тога.

„Албанци су усавршили тероризам као властити политички инструмент. Ако анализирамо све њихове поступке почев од Мартовског погрома, предбомбардовање и само бомбардовање, ако само сагледамо последње године Куртијеве владавине у којој је хапсио домаћине, нападао децу, угрожавао безбедност бивших полицајаца, судија… све то што је радио у ствари било је ширење терора. Управо зато је за Албанце и њихове покровитеље важно да све ово сакрију оптужбама које ће пласирати против прогоњених Срба на Косову“, започео је за „Политику“ стручњак за међународни тероризам, Џевад Галијашевић.

 

Истиче да Албанци заправо никада нису примењивали закон, ако он истовремено није примена одређене врсте терора.

„Зато им је важно и да са себе скину чињеницу да су били друга нација по бројности у односу на број становника на сиријском или иранском ратишту, да су њихови младићи ишли у џихад, да су вршили терористичке акције широм Европе. Стало им је да сакрију да је управо то њихов начин поступања и деловања“, рекао је Галијашевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсећа да смо након напада у Бањској слушали бесмислене оптужбе из Европске уније као и разне Борељове изјаве о овом догађају. Поставља питање, ко је заправо доле био узнемирен?!

 

„Сакупи се 30 Срба код свог манастира, у етнички чистом српском Звечану, на етнички хомогеном и чистом северу Косова. И онда се појаве Албанци којима ту није место ни по Резолуцији 12 44 ни по свим бриселским и другим договорима?! Дакле, понављам, суштина је да су Албанци усавршили тероризам и да их западна пропаганда у свему подржава, а онда ту етикету лепе прогоњеном српском народу“, објашњава наш саговорник.

Прочитајте још:  Чанак позива Војску Црне Горе да похапси посланике: Заштитите Устав своје земље!

Додаје да су албанска доктрина поступања организовани криминал и тероризам који је код њих повезан са државним органима као и паравојним и параполицијским структурама. Сматра да не постоји разлика између одреда муџахедина из доњег Преказа, КБС-а и Росу.

Према његовом мишљењу, овакви напади на Космету ће се наставити. Како каже, Албанци хапсе и приводе људе, улазе у манастире, домове здравља и болнице чак и док водимо овај разговор.

„Они имају два циља: један је без сумње да Косово остане без Срба. Да се на овај начин притишћу и у путности иселе или да постану безначајна мањина испод статистичке грешке какви су данас Срби у Хрватској. Понављам, откуд Албанци у три сата јутру код православног манастира. Која је логика да јединице КФОР-а са снајперистима буду ту расподељене? Ко је у ствари наместио ту игру и које је врсте та игра?! То је намештено Србији и њеном руководству. То је намештено да се наруши мирољубив и миротворни ауторитет који Србија манифестује константно, нарочито у спремности и инсистирању на преговоре“, нагласио је Галијашевић за „Политику“.

Сматра да ово није једини циљ Запада и Албина Куртија те да се у албанској стретегији ништа није променило.

 

„Желе срушити политички потенцијал који је актуелна власт изградила свугде по свету када је у питању Косово као и да сломе ауторитет председника Вучића, институција и његове владајуће странке пред изборе у Србији. То је њихов други циљ. Ништа се у албанској стратегији није променило, оно су усавршили принцип финансирања из организованог криминала и ширење и изазивања тероризма. Дакле, класични циљеви су остали исти: Косово без Срба и са слабом владом у Београду“, подвукао је Галијашевић.

Прочитајте још:  Петковића у Зубином Потоку на Бадње вече народ дочекао речима: УА ПИ*КО ИЗДАЈНИЧКА!!! (ВИДЕО)

Не крије став да су Рачак из Бањска настали из исте „кухиње“. Западне.

„То је западна кухиња јер Курти није способан за то. Ми смо ту кухињу видели у улици Васе Мискина у Сарајеву, на пијци Маркале, на руско-украјинском ратишту… Све те матрице смо већ прошли. Громогласно направљене лажи, полијац је сада жртва, терористи су га напали, а онда на све то долази и медијска кампања Сорошевих и западних медија који бесомучно нападају државну политику да би изнудили од ње нове уступке. Тероризам и има тај политички циљ, да застраши становништво и кроз такву атмосферу присили власт да доноси неке политичке кораке које не би чинила у нормалним активностима“, закључио је Галијашевић.

Невена Рељић / Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *