Захарова: Ако желите чланство у ЕУ – русофобија је главни услов

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Русофобија је постала основни критеријум за добијање чланства у ЕУ, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући речи шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да ће се “одлуке о пријему нових земаља у ЕУ доносити само на основу њихових заслуга”.

“Сви остали критеријуми су укинути и одбачени. Сада је главни критеријум ‘заслуга’, а добијање чланства треба заслужити. Очигледно је то једини начин да успете – да се докажете у русофобији”, написала је Захарова на Телеграму.

Наиме, Урсула фон дер Лајен је на завршници неформалног самита у Гранади казала да ће се све одлуке о пријему нових земаља у ЕУ доносити само на основу њихових заслуга, да неће бити уступака, али да задатак има и ЕУ, пре свега да се припреми за проширење.

Такође је додала и да ће Европска комисија у новембру објавити извештај о земљама кандидатима.

“Паралелно са тим, ЕУ мора да постави темеље за припрему за проширење. Представићемо наше дугорочне амбиције и начин на који ћемо их остварити”, наводи се поводом проширења и додаје да је број земаља које циљају на европски блок достигао 10.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *