Шиптарски терористи РОСУ пресрели српски санитет: Избацили медицинске раднике из возила

0

(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Припадници специјалне шиптарске терористичке јединице РОСУ зауставили су рано јутрос санитет KБЦ Kосовска Митровица, избацивши медицинске раднике из возила, уз уперено оружје и претње да “сваки терориста може да обуче бели мантил”, потврдио је за Kосово онлајн директор KБЦ Kосовска Митровица Златан Елек.

Радници су након претреса пуштени, али према речима Елека ово је само још један вид притиска на медицинске раднике који часно и поштено раде свој посао.

“Током синоћњег дежурства радници KБЦ који су се враћали са терена из Београда где су транспортовали пацијента, заустављен су стране од припадника специјалне полиције који су им наредили да напусте возило. Током претреса полицајци су им тражили беџеве и говорили им да сваки терориста може да обуче бели мантил и да се вози санитетом. Ово је још један вид притиска на моје колеге који часно и савесно раде овај посао. Принуђени смо да пацијенте транспортујемо за Београд како би остварили своја права на лечење, а овакви поступци полиције уливају страх и пацијентима и запосленима у Kлиничко болничком центру”, рекао је доктор Елек.

Косово-онлајн

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *