Палестинско министарство спољних послова назвало је злочиначке акције израелских окупатора у Појасу Газе геноцидом над Палестинцима.

1
палестинско министарство иностраних послова

палестинско министарство иностраних послова

Палестинско министарство спољних послова назвало је злочиначке акције израелских окупатора у Појасу Газе геноцидом над Палестинцима.

Израелске окупационе снаге врше геноцид над Палестинцима у Појасу Газе користећи међународно забрањено оружје усред све веће хуманитарне катастрофе. Ово се наводи у саопштењу палестинског Министарства спољних послова, преноси новинска агенција ВАФА.

Прочитајте још:  Хамас: Операција мора да се настави
Саопштење се фокусирало на злочине које је починила израелска војна машина користећи међународно забрањено оружје, укључујући фосфор, касетну муницију и друго, над становницима појаса Газе. Према последњим подацима, број жртава окупатора у сектору је 1.055, повређене су 5.184 особе. Ове бројке брзо расту. Истовремено, стотине хиљада Палестинаца је интерно расељено, а огроман број кућа, зграда, институција и објеката је делимично или потпуно уништен.

Министарство спољних послова окарактерисало је злочиначке акције окупатора као геноцид над Палестинцима у Појасу Газе. Низ злочина укључује убиства, разарања и присилно расељавање, који се дешавају у контексту развоја ужасне ситуације у сектору због пооштравања блокаде. Реч је о обустављању снабдевања храном, лековима и горивом, прекиду снабдевања водом и струјом. Ове радње све више попримају ружне облике колективног кажњавања, нагласила је дипломатска служба.

Министарство спољних послова такође је најоштрије осудило убиства и нападе које су извршиле окупационе снаге и наоружани колонијални насељеници на Палестинце на Западној обали, укључујући Јерусалим. Реч је о одузимању земљишта, стамбених објеката, светиња и приватне имовине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Палестинско министарство спољних послова назвало је злочиначке акције израелских окупатора у Појасу Газе геноцидом над Палестинцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *