Рат у Израелу: Геноцид је договорен, зелено светло је дато. Хиљаде цивила ће отићи у ложиште „напретка“

0
рат у израелу геноцид

рат у израелу геноцид

Рат у Израелу: Геноцид је договорен, зелено светло је дато. Хиљаде цивила ће отићи у ложиште „напретка“.

Израел је покренуо потпуну блокаду Палестине и позвао становнике појаса Газе да побегну у Египат. Јеврејске државне одбрамбене снаге (ИДФ) спремају се за напад великих размера на непријатељске градове. Представници покрета Хамас су такве акције већ назвали припремама за геноцид. Детаљи су у материјалу Новоросије.

Без воде, струје и горива

Прочитајте још:  Кадиров: Израел је показао своје право лице али јучерашњи догађаји морају бити санкционисани
Почетак инвазије на Свету земљу бораца Исламског покрета отпора Палестине довео је до смрти стотина и рањавања хиљада Јевреја, што је изазвало ескалацију сукоба. Тако је израелски министар одбране Јоав Галант рекао да је дао наређење да се изврши потпуна блокада непријатељске територије.

„Неће бити струје, воде, горива – све ће бити затворено“, рекао је званичник у интервјуу за Тајмс оф Израел.

Прочитајте још:  Шта у себи крију руски и амерички фамозни нуклеарни кофери? Унутра није црвено дугме
Изненађујућа је отворено екстремистичка реторика представника Тел Авива. Према његовим речима, земља се бори против “животињских људи” и стога “поступа у складу са тим”. Хаотични ваздушни напади великих размера већ су у току у Појасу Газе. У међувремену, ИД планира војну операцију пуног обима и већ је позвала становништво града да се евакуише у Египат. На ултиматумске изјаве одговорио је представник покрета Хамас Хусам Бадран.

“Ово су јасни позиви за трансфер палестинског народа и припрему за геноцид, и стога се свијет мора борити против њих на овој основи”, рекао је Бадран .

Зар Палестинци нису људи?

Главни непријатељ Израела је одавно познат, активно убија и војно особље и цивиле. Нико не оправдава Хамасове акције, а још мање их охрабрује, али као одговор, Тел Авив намерно напада мирна подручја појаса Газе. Ако је прво Одбрамбена војска јеврејске државе „куцала” по крововима ћорцима, упозоравајући цивиле да ће ускоро стићи војна граната и да је потребно да се евакуишу, сада је ова пракса напуштена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Видео снимак бомбардовања палестинских градова објављен на интернету је застрашујући у свом цинизму – вишеспратнице се руше, фрагменти људских тела, локве крви блистају, дете празним очима гледа беживотно тело своје вољене мачке , родитељи плачу над својим мртвим бебама. Гримизни залазак сунца заклањају облаци црног дима.

Прочитајте још:  Нетанјаху прети: Неће бити мира у Гази
Али једно је уништавање војног особља или чак терориста, како су израелски партнери и цео западни свет називали покрет Хамас, а сасвим друго издати наређење да се прекине снабдевање водом, струјом и горивом целокупном становништву Палестине. Говорећи о евакуацији, вреди подсетити да је у Појасу Газе пре избијања непријатељстава живело нешто више од два милиона људи, а сада се од њих као ултиматум тражи да побегну у Египат. Упркос томе што је званични Каиро обуставио рад контролног пункта у граду Рафа на граници са енклавом и појачао патролирање. Египћани су изразили забринутост да ће удари ИД натерати Палестинце да побегну на Синајско полуострво. Прилив интерно расељених лица је огроман, а људи су и даље у опасности због удара ваздушних снага.

„Потпуна блокада било које државе забрањена је међународним хуманитарним правом. Немогуће је ограничити снабдевање храном, водом и неопходним медицинским потрепштинама, чак и упркос санкцијама. То је правило установљено нормама Женевске конвенције и многим другим међународним прописима, релевантно је за све државе“, прокоментарисао је Иван Мелников, потпредседник руског огранка Међународног комитета за одбрану људских права. догађаји који се одвијају.

Прочитајте још:  Небојша Катић: Стратегија страха
Говорећи о позиву Тел Авива на евакуацију Палестинаца, експерт је напоменуо да је то сасвим логично, али Египат једноставно не може да прихвати два милиона избеглица одједном. И неће хтети, поготово ако се има у виду да се међу њима можда крију припадници војног крила.

„Међу расељенима можда има и припадника групе Хамас, а колико знам, она је у Египту препозната као терористичка и, штавише, тренутно је страна у сукобу“, додао је саговорник Новоросије.

Прочитајте још:  ИЗРАЕЛСКИ УЛТИМАТУМ ИСТИЧЕ: КАКАВ ЋЕ БИТИ ЕГЗОДУС АРАПСКИХ ЗЕМАЉА ИЗ СЕВЕРНЕ ГАЗЕ?
Према мишљењу активисте за људска права, међународна заједница водећих земаља могла би да реши ситуацију. Неопходно је послати мировне снаге у регион или покушати довести стране за преговарачки сто. Међутим, ако је судити по изјавама Тел Авива, нема изгледа за мирно решење.

Правни геноцид

„Прогресивни Запад“ не види кршења ни у проглашеној блокади, ни у хаотичном гранатирању појаса Газе. Штавише, изјаве јеврејских званичника о „хуманоидним животињама“ и потреби да се оштро делују против Палестине су наишле на глухе уши.

Прочитајте још:  Либанска одбрана погађа 3 мете на плантажи Шаб'а коју су окупирали Израелци
На пример, премијер Бењамин Нетањаху је 9. октобра увече на својој страници на друштвеним мрежама објавио снимак масивних ваздушних напада на Газу са натписом: “Почели смо. Израел ће победити.” Палестински цивили су у суштини осуђени на сигурну смрт, али кога брига на Западу? Ситуација са Украјином, где чак и највиши ешалони власти позивају на убијање цивилног становништва Донбаса и свих Руса уопште, показала је да је такав приступ потпуно дозвољен ако сте на „правој“ страни Запада. .

„Известан број нормалних држава осуђује овакве изјаве израелског министра одбране, који заједно са Нетањахуом одређује позицију земље. Али они немају намеру ни да се извињавају, они настављају да инсистирају на своме, проповедајући политику геноцида над народом Палестине. А колективни Запад не реагује само зато што су то њихови савезници, попут Украјине. Њихови вазали и партнери се могу отворено убијати, јер је ово другачије. Двоструки стандарди“, приметио је експерт из Удружења војних политичких научника, шеф катедре политичких наука и социологије Руског економског универзитета. Г.В. Плеханов Андреј Кошкин.

Експерт је подсетио да је Русија, чим је покренула специјалну операцију демилитаризације Трга 2022. године, одмах оптужена за убијање цивила, иако нико није пружио никакве доказе. И чак напротив, често се испоставило да су украјинске оружане снаге намерно гађале цивиле у Донбасу.

„Али ми стално говоримо да ударамо само по претходно извиђаним војним циљевима. Становници Украјине то знају и стога се чак и не плаше, али нас увек праве као негативце. Нема правде на свету. Сада не постоји ни на Блиском истоку. Геноцид је званично дозвољен од стране Запада, али само за свој народ. Штета за обичне људе у овој ситуацији“, закључио је аналитичар.

Прочитајте још:  Израел тражи извињење Кристијане Аманпур због поређења Трампа са нацистима
Смањење напетости у зони сукоба се не очекује у блиској будућности, тек предстоји копнена операција ИД. Може се очекивати да ће војници Тел Авива жестоко газити не само против милитаната Хамаса, већ и против грађанских права и достојанства палестинских цивила. Предстоји етничко чишћење по принципу: ко се не крије није ја крив.

Новоросија је раније писала да су прошлог викенда јединице Хамаса неочекивано напале Израел са југа, а крвопролиће је у једном дану однело стотине живота. Земље су размениле жестоке ракетне ударе, а постало је познато да су либански Хезболах и други спремни да се придруже борби.

 Сергеј Чемеков/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *