Шиптари поново дивљају: Оптужен Србин за наводни напад на албанског новинара

0
шиптари

шиптари

Шиптари поново дивљају: Оптужен Србин за наводни напад на албанског новинара.

Основно тужилаштво у Митровици подигло је оптужницу Основном суду против окривљеног Д. С. српске националности, због основане сумње да је наводно физички напао новинара и полицију, и тиме починио кривично дело „учешће у маси која чини кривично дело и хулиганство“.

„Окривљени је 29. маја 2023. године и 31. маја 2023. године у Звечану намерно учествовао у окупљеној маси људи, чији су поступци изазвали општу опасност, тако да је, док су маскирана лица напала аутомобил косовске полиције, окривљени заједно са другим лицима напао новинара медија РТВ-21 Б.З., косовске полицајце и остале присутне новинаре“, наводи се у оптужници, преноси РТС.

Прочитајте још:  Вучевић: Уколико војска добије наредбу да уђе на КиМ, извршиће тај задатак
Тужилаштво тврди да је „Д.С. у Звечану намерно применио силу према новинару Б. З. мотивисан националном основом, док је пратио протесте српске заједнице у близини објекта општине Звечан“, наводи се саопштењу тужилаштва.

ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *