Канцеларија за КиМ: Србин приведен због мајице са мотивима српских манастира

0

Шиптарски терористи (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Србина Стефана С. (27) привели су Зубином Потоку шиптарски терористи због мајице са мотивима српских манастира и поруком са мотивима цара Душана, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.

Стефана С. шиптарски терористи су  зауставили на путу из Зубиног Потока ка селу Дријен где живи, привела га и држала га више од два сата у полицијској станици, запретивши му пријавом због, како су рекли, „вређања по националној основи”, наводи Канцеларија.

 

У саопштењу се истиче да најновије привођење младог Србина показује да једина политика коју спроводе приштинске власти јесте политика системског урушавања основних права и слобода српског народа у Покрајини са коначним циљем да они застрашивањем и свакодневним терором заувек буду протерани са својих вековних огњишта.

„Док Куртијева специјална полиција пуца у Србе, српску децу, пребија српску омладину, за шта нико не одговара, дотле се Срби приводе и застрашују због мајице?”, наводи Канцеларија и наглашава да је то реалност у којој Срби на северу КиМ живе, а од које главу окреће комплетна међународна заједница, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Указује се да светска јавност и представници међународних организација морају да разумеју апсурдну чињеницу да се Срби на КиМ хапсе произвољно без икаквог и права и основа – због објављивања садржаја на друштвеним мрежама, а сада и због гардеробе коју носе.

 

Уколико је заиста међународној заједници стало до успостављања мира на овим просторима, на чему Београд упорно инсистира, онда неко мора конкретним деловањем обуздати Куртијева настојања да етнички очисти КиМ од Срба, а задржи само своје истомишљенике и потчињене, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Прочитајте још:  Владика Артемије: Вођени Светим Савом, нашим оцем и учитељем, остаћемо и опстаћемо као народ Божји

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *