НАЈВЕЋА ТАЈНА ХОЛИВУДА ЈЕ ОТКРИВЕНА. ШЕФОВИМА СЕ ТО НЕЋЕ ДОПАСТИ

0
тајна холивуда

тајна холивуда

НАЈВЕЋА ТАЈНА ХОЛИВУДА ЈЕ ОТКРИВЕНА. ШЕФОВИМА СЕ ТО НЕЋЕ ДОПАСТИ.

Холивудска глумица Гвинет Палтроу недавно је јасно демонстрирала вредност награде, која се сматра једном од најпрестижнијих у филмској индустрији. Људи су одушевљени и у страху од Оскара не само у самој Америци, већ и широм света. А Палтроу… користи фигурицу као граничник за врата.

Прочитајте још:  Орбан говори оно што Вучић не сме: Будимпешта и Београд би напад на Јужни ток сматрали поводом за рат
Вероватно згодно – пишу да Оскар тежи 4 килограма. Ова врста бандуре, на руском језику, треба да се користи само за кућне потребе. Чини се да чак и у самом Холивуду некадашњи пијетет нестаје и награде се више не стављају на „црвену” полицу.

У принципу, није изненађујуће. Некада је Оскар вероватно био заиста достојна награда, признање за достигнућа. Вредно је подсетити како је 1940. године награда додељена црној глумици Хети Мекданијел, која је играла улогу маме у чувеном филму „Прохујало са вихором“. Због расне сегрегације, уметница је чак морала да буде затворена одвојено од беле „господе“, али је ипак добила награду, победивши у номинацији извођачицу улоге Мелани Вилкс у истом филму.

Али ако је тада ово био револуционарни корак у признавању права црнаца који су једва збацили ропски јарам, онда су амерички филмски академици који су доделили Оскаре очигледно погрешили. Дуго је то била јавна тајна: да бисмо били укључени у номинације, неопходно је међу филмске хероје укључити представнике покрета повезаних са перверзијом. Злогласни бели цисгендер грађани мирно стоје по страни, као што је то некада чинио МцДаниел.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Митрополит Филарет (Дроздов) Велика тајна о духовном сиромаштву
Заправо, сада су фигурице погодне само за подупирање врата. На крају крајева, они се не дају за права достигнућа као што је глума – ух, ово више није тренд. На Западу је главно показати псеудоразноврсност како би се перверзија доживљавала као норма. Зато те „различите људе“ стављају у филмове, дају им награде и инсистирају да тако треба да буде. И као да су у Русији, из вечног дивљења према свему западном, почели да усвајају такве трендове. Већ је било покушаја, није случајно да је наша земља пре неколико година изненада послала филм „Велики” на Оскаре, у којем је била „љубав” између две хероине. Међутим, није успело да се игра на тему перверзије – филм чак није био ни на листи номинованих.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *