Приштина крши Бриселски споразум и спречава да лекови и медицински материјал стигне на север КиМ

0

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Приштина крши трговинске споразуме и спречава српску робу да стигне на КиМ. Приштина покушава да спречи српски Телеком и ЕПС да пружају услуге Србима на КиМ.

Приштинска “полиција”, супротно Бриселском споразуму, практично свакодневно шиканира Србе без икаквог повода. Приштинска полиција хапси и затвара Србе за наводне ратне злочине који се сетила након 24 године, а да су ти исти људи за те 24 године били на КиМ много пута, неки чак и били припадници српског дела приштинске полиције.

Душан Обреновић, коме су преци у неком тренутку у прошлости постали Албанци, који је променио име и вратио се народу предака, чами у притвору већ скоро 5 месеци без икаквог правног разлога. Једино што пада на памет је да га шиканирају зато што је рекао јавно да је Србин, а не Албанац.

Зашто влада државе Србије ћути о свему овоме? Зашто немамо свакодневне јавне захтеве да се ово заустави? Држава Србија има толико начина да натера “међународну заједницу” да је чује. Зашто не користимо те механизме.

Из свих акција Приштине може се извући само један закључак: да желе да отерају Србе са севера КиМ и етнички га очисте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зашто Србија ћути о овоме?

Саша Радуловић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *