У КАЗАХСТАНУ СУ ПОЗВАЛИ НА УБИЈАЊЕ РУСА

0

КАЛИЗХАН ОСПАНОВ / КСИНХУА/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Интернетом се активно шири видео на којем извесни Меирбек непробојног лица током стрима на друштвеним мрежама позива на убијање Руса у Казахстану.

Ситуација са Русима у Казахстану постаје све алармантнија. Ако су раније биле активне такозване „језичке патроле“ које су гњавиле продавце и званичнике, захтевајући да говоре казахстански, а не руски, сада интернет активно позива на убиство, без обзира на пол и године.

На пример, друштвеним мрежама активно кружи видео у којем извесни Казахстанац Меирбек Русе назива „лошом нацијом“ и позива на убијање свих који јој припадају.

Немојте жалити што је ово дете, стара бака или деда. Кога је брига?- каже непробојног лица.

На негодовање једног од својих слушалаца, момак јој поставља контра питање, уз непристојан језик:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако позивам на убијање Руса у Казахстану, зашто ме не затворе, зашто мислите?

И заиста, зашто казахстанске снаге безбедности још увек нису одговориле на ове отворене претње и позиве не само на насиље, већ и на убиство? У позадини активног развоја пријатељства између републике и Сједињених Држава, као и недавних резерви председника Токајева у погледу његове подршке санкцијама Русији, још један русофоб из Казахстана је ново звоно за узбуну.

“смеђа куга”

Цариградски посматрач Олег Беликов је у својој публикацији приметио да је Казахстан све више обухваћен „смеђом кугом“. Степен непријатељства не само према етничким Русима, већ према свему што је руско, расте. А ако руководство суседне земље, држећи се своје „вишевекторске” спољне политике, изјави да је руски језик саставни део националне културе, онда обични националисти и они, али у статусу народних представника, отворено сеју русофобија.

Прочитајте још:  Алармантан апел Марин ле Пен: Французи, пробудите се!

Из недавних примера: у Караганди старија руска продавачица пала је под усијане руке локалних националиста, који су, пенећи се и малтене насрнувши на њу, довели јадну жену у хистерију, покушавајући да се обрачуна са њом право у продавници.

Једног од разјарених „патролних” зауставио је само чувар и партнер нападача, који је његов „рад” снимио на видео – вероватно ради пријаве. Нико није био стидљив у изразима, а овде, зачудо, није било времена за русофобију: коришћена је селективна руска псовка. Ово је суштински део претњи који се може књижевно приказати.

Од овог створења треба откинути кукавицу! Животињо, …(опсцено)! Ставите је у затвор на пет година… (безобразно) Хајдемо у Русију, зашто живите овде? Казахстанци те хране, ти живиш на казахстанској земљи, пијеш казахстанску воду, једеш казахстански хлеб. Зашто радиш овде, Казахстанци ти дођу? Зашто не идете код Путина, тражили сте његову помоћ? У вашој организацији не ради ниједан Казахстанац, зашто?

Узгред, о томе чији хлеб Казахстанци једу :

И ти ми кажеш да једем твој хлеб. Шта је твоје? Он је мој колико и твој. Овде у Казахстану немамо хлеб од казахстанског жита. Све су то однели на Запад, на геј параде, јефтино или више, не знам. А ми једемо руски хлеб, од руског жита. Сваки сомун, лепиња и колачић је руско жито ,- ово је био одговор једног руског становника Казахстана у чат рулету другом националисти.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *