Александар Вознесењски: Иларион Алфејев је за Ватикан

0
ватикан, катедрали, лажи

Ватикан (Фото: Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Иларион Алфејев је за Ватикан

У ствари, постоји потврда онога што сам раније написао: ОВСЦ РПЦ је заузео курс ка „помирењу“ са Вартоломејем и „помирењу“ са Западом. И није их брига за то што руски људи гину у Украјини у борби против Запада.

Стога Алфејев, као један од важних преговарача са Ватиканом, мирно одлази на молитве парохија УПЦ (https://t.me/pravblogs/901) (истих о којима Данилевич у Украјини пише да су створене против РПЦ, а поглавар ових иностраних парохија УПЦ сам Данилевич не крије своју мржњу према Русији и РПЦ) и сасвим спокојно се моли тамо са њима, праћен речима да је ово братоубилачки рат који је Русија покренула. Сјајно, зар не? У Русији се може забранити свештенику да просто промени реч у молитвама за Украјину, али бивши поглавар ОВСЦ РПЦ, за којег је римски папа недавно истакао да је то човек са којом је потребно преговарати, хода по русофобичним структурама и моли се против „братоубилачког рата“ који је Русија наводно покренула. И никог у Патријаршији за то није брига. Зато што је Иларион за Ватикан и стога су за  његове активности увек затворене очи.

Што даље, то више Патријаршија и РПЦ показују себе као непријатељи Цркве и земље. [Брат Александар ово пише у једном специфичном емотивном контексту после задње синодске седнице, односно одлука које су донесене, а на основу инсајдерских информација. Њехове тешке критике на крају имају дух верности Цркви који је изразио о.Г.Максимов! (https://t.me/pravblogs/907)]

https://youtu.be/bR1uZ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба за веру

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *