Српска странка Заветници поручује да је затварање седнице СБ УН о Косову и Метохији у потпуности неприхватљиво за Србију.

0
савет европе

(фото:РИА НОВОСТИ)

Предлог Антонија Гутереша, генералног секретара УН, да се о најважнијем српском државном и националном питању разговара иза затворених врата, искључиво погодује режиму у Приштини, којем није у интересу да међународна јавност буде упозната са правим стањем на КиМ.

Намера Куртијевих покровитеља је да на сваки начин избегну расправу о угрожености српског народа и спрече, пре свега земље које нису признале Косово, да јавно отворе питање одговорности КФОР-а за безбедност Срба у покрајини.

Србија мора да учини све како би чланице УН упознала са размерама безбедносне и хуманитарне катастрофе у којој се налази српски народ, и да званично затражи испуњавање оних делова Резолуције 1244, који гарантују повратак српских институција на КиМ.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *