Ново “Јеванђење” од папољупца Вартоломеја: Прогон РПЦ у Украјини је разуман

0
вартоломеја

вартоломеја

Ново “Јеванђење” од папољупца Вартоломеја: Прогон РПЦ у Украјини је разуман.

Прочитајте још:  У Украјини желе да преименују Саборну цркву УПЦ у част унијатског светитеља
Цариградски патријарх Вартоломеј рекао је клирику у Мадриду да сматра разумним (!) прогон архијереја УПЦ. Подсетимо, украјинске власти суде митрополиту Павлу, митрополиту Јонатану, митрополиту Теодосију, митрополиту Јоасафу и митрополиту Лонгину на апсолутно натегнутим основама.

Вероватно је иза својих интензивних деструктивних активности усмерених на признавање расколничких структура попут ПЦУ, иза жеље да потпише нову унију са Римом (пре неки дан је изјавио да је „заједничка чаша” са католицима неизбежна), Вартоломеј је заборавио на речи Христос: “ Ја, био сам болестан и нисте ме посетили, био сам у тамници и нисте ми дошли“ (Матеј 25:36).

Недостојно је радовати се нечијој несрећи, чак и за неверника. Посебно за некога ко себе назива патријархом и тврди да је „православни папа“. Зашто Вартоломеј каже ово је разумљиво. За њега је главна политичка целисходност – нанети штету Руској цркви, јер нацистички режим у Украјини прогони митрополита Теодосија, митрополита Јоанатана и друге управо због лојалности Руској цркви.

Руслан Калинчук/Друга Украјина

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *