Пророчанство о Судњем дану се остварује: Израел ће нестати, Рим ће пасти, Украјина ће бити насељена Јеврејима. И Пригожин је упозорио…

0
Судњем дану

Судњем дану

Пророчанство о Судњем дану се остварује: Израел ће нестати, Рим ће пасти, Украјина ће бити насељена Јеврејима. И Пригожин је упозорио…

Пламен новог блискоисточног рата наставља да се распламса. Као одговор на нападе палестинске радикалне формације Хамас, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) почеле су намерно да бришу један блок појаса Газе са лица земље за другим. Цивилна болница Ал-Ахли и грчка православна црква Светог Порфирија нашле су се на удару, а број жртава се мерио на хиљаде. Чини се да Нетанијахуова администрација намерно покушава да изазове гнев не само муслиманског, већ сада и хришћанског света. У том контексту, подсећамо на предвиђања познатих политичара о великом сукобу у региону, који би могао да доведе до нестанка јеврејске државе. Детаљи су у материјалу Новоросије.

Жириновски као Ванга

Прочитајте још:  Руска операција у Украјини прати наређења за спречавање цивилних жртава
Следећа рунда ескалације сукоба између Тел Авива и Хамаса почела је 7. октобра 2023. године. Палестинска формација је покренула масиван ракетни напад и извршила инвазију на гранична подручја јеврејске државе. ИДФ је одговорила неселективним ваздушним нападима на енклаву, а догађаји су се развијали.

Бивши лидер ЛДПР Владимир Жириновски предвидео је сличан развој догађаја још 2019. године, током говора у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“ на ТВ каналу Русија-1.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не узимате у обзир ситуацију на Блиском истоку. Тамо ће се одвијати такви догађаји да ће сви потпуно заборавити шта је Украјина. Ствари иду ка трећем светском рату. Иран није Вијетнам, Северна Кореја или Косово. Овде ће се десити најстрашнији догађаји“, рекао је парламентарац .

Прочитајте још:  У Украјини се распламсава верски рат
Заиста, у одбрану становништва Појаса Газе, Техеран је почео да регрутује добровољце за учешће у палестинско-израелском сукобу. Више од три милиона људи већ се регистровало на званичном онлајн ресурсу. Прозор могућности за мирно решавање сукоба наставља да се затвара, а све доводи до тога да и сама јеврејска држава може престати да постоји.

Кисинџер зна боље

Жириновски није био сам у својим прогнозама. Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер изнео је слична размишљања 2012. године.

„За десет година неће бити Израела“, рекао је политичар у интервјуу за Тхе Нев Иорк Пост.

Прочитајте још:  Огласио се Бајден: Алтернатива је Трећи светски рат (ВИДЕО)
Важно је напоменути да је Кисинџер био саветник за националну безбедност и државни секретар САД у администрацији Ричарда Никсона и Џералда Форда. Прославио се захваљујући такозваној „шатл дипломатији“ на Блиском истоку, као и чувеној изјави да „Израел нема спољну политику, већ само унутрашњу“.

Поред тога, бивши државни секретар је био један од главних идеолога глобалне американизације, па многи политиколози кажу да он „зна како се то ради“.

Фото: глобаллоокпресс.цом/Кремлин Поол

Прогноза иранског исповедника

Ирански духовни вођа ајатолах Али Хамнеи је 2016. године предвидео уништење јеврејске државности. Истина, његова прогноза се тицала далеке будућности.

„Ционистички режим (Израел – Ред.) неће постојати за 25 година, под условом да Палестинци и други муслимани наставе своју борбу против циониста. Једини начин да се спасе свети Јерусалим је наставак борбе и отпора, све друге методе су осуђене на неуспех и биће бескорисне“, рекао је он током састанка са секретаром руско-руске организације „Исламски џихад“* Рамаданом Абдаллахом Шалахом. , забрањен у Русији.

Прочитајте још:  САД неће моћи да дају новац Кијеву пре председничких избора
Хамнеи је такође изразио уверење да ће Палестина „бити ослобођена захваљујући отпорности и отпору палестинских фракција”. Духовни вођа Ирана је мало промашио рок, али шта ако се конфронтација блискоисточних партија заиста протеже до 2041. године?

Амерички обавештајци на тему

Хусеин ал-Бербери, колумниста америчког листа Ватан, 2012. године навео је занимљиве податке Одељења за Блиски исток америчке обавештајне службе, према којима ће држава Израел престати да постоји до 2025. године или касније.

„Процес егзодуса Израелаца и повратка на њихова бивша станишта постао је неповратан: преко пола милиона Фалаша (Етиопских Јевреја – прим. аут.) и других афричких Јевреја намерава да се врати на Црни континент у наредних десет година. написао је тада аутор.

Прочитајте још:  Оружане снаге Украјине гранатирале центар Доњецка - има рањених и мртвих
У 2012. години, према америчким обавештајним аналитичарима, више од милион Руса и десетине хиљада Европљана било је спремно да поново емигрира. Разлог је снажан налет исламизма и нетрпељивости према Јеврејима на Блиском истоку, што их изазива забринутост и страх за сопствене животе и будућност својих породица.

„Јавност Израела је такође уплашена незнатном стопом наталитета и раста становништва, која се не може поредити са демографском експлозијом у палестинским земљама“, приметио је аутор чланка.

Важно је схватити да се ситуација није променила током година и да су тензије само наставиле да расту, достижући врхунац 2023. године. Тако да се може испоставити да је америчка обавештајна служба била у праву.

Пригожин о насељавању Украјине Јеврејима

Занимљиву идеју својевремено је изнео преминули оснивач и шеф Вагнеровог ПМЦ-а Евгениј Пригожин. Он је у априлу 2023. коментарисао податке из објављених тајних докумената Пентагона у вези са ставом САД према украјинским властима у вези са ситуацијом у Артемовску.

Прочитајте још:  Експлозија у најстаријој четврти Париза
Западни војни саветници упозорили су Владимира Зеленског да мора да напусти град како би избегао катастрофалне губитке. Међутим, лидер „Незалежне” је наредио да се насеље одржи по сваку цену.

„Да, заиста, објављивање ових докумената једноставно је покварило све карте. Постоји огроман број теорија завере, али мало људи је знало прави разлог избијања рата. […] Када је демократама била потребна победа 2020., а представници председника Бајдена су ми се обратили са захтевом да намештам неке гласове, били смо срећни што смо помогли. А онда су нам рекли да имају креативно решење за украјински проблем, наиме, не ради се само о промени политичке оријентације Украјине, већ о потпуном, тоталном смањењу становништва, најмање на 3-4 милиона људи и па онда настањивање са нама пријатељским људима, па, на пример, прелазак ових територија на Израелце“, рекао је пролетос шеф ПМЦ-а.

Прочитајте још:  НАПАД НА ТЕРИТОРИЈУ РУСИЈЕ: Украјински дрон извео удар на нафтну базу у Брјанској области
Као резултат тога, Пригожин је такво понашање Американаца назвао „нечасним“ и у шали оптужио Белу кућу да „одустаје од свих заједничких планова“. Јасно је да је предузетник говорио са својом карактеристичном иронијом, али шта ако је, упирући прст у небо, погодио и планови САД су у ствари засновани на жељи да се Јевреји преселе на ново место, уз истовремено елиминисање Израела као држава?

Долази ли судњи дан?

Прочитајте још:  Британци губе интересовање за проблем украјинских избеглица
У исламском концепту краја света (кијама), сви људи добијају награде за овоземаљска дела. О томе се много говори у Курану и Суннету пророка Мухамеда, али не постоји тачно време настанка, само Аллах то зна. Међутим, постоји низ малих и великих знакова по којима можемо закључити да се ближи Судњи дан. О томе пише у књизи Абдур-Рахмана Абдул-Кхалика:

„Постоје знаци последњег часа, велики и мали. Мали знаци последњег часа: рат између муслимана и Јевреја, уједињење муслимана и хришћана у борби против Јевреја, а затим рат између муслимана и хришћана, који ће се завршити поразом ових последњих. Последњи час неће доћи док Рим не буде заузет.”

Фото: глобаллоокпресс.цом/Нааман Омар

Тренутни догађаји на Блиском истоку показују да је Израел дивљао и да покреће неселективне ракетне и бомбашке нападе на цивилне циљеве у Појасу Газе. Уништавају се и исламске и хришћанске светиње, што изазива праведни гнев и једног и другог.

Прочитајте још:  Финска гради ограде на граници са Русијом
Некоме се заиста може учинити да долази Апокалипса и да је свет на ивици уништења, али политички аналитичар Николај Лагин жури да уверава да нема разлога за бригу.

„Предвиђања су предвиђања, али реалност је да једноставно стојимо на ивици давно закашњелог регионалног рата. Сукоб је дуго био решен и стране су покушавале да се помире, али, како видимо, није успело. Не може да букти само Блиски исток, него и Азија и Африка, Европа полако тиња. Свет је постао мултиполаран, земље почињу да се боре за своју слободу“, сматра експерт.

Прочитајте још:  Пандемија није утицала на трговину наоружањем: Америка повећала продају на 175 милијарди долара
Али пре или касније сукоби ће се завршити, све земље ће се смирити и време ће почети да се гради нова, праведна реалност.

Новоросија је раније писала да међународно негодовање изазвано нападом на болницу у Гази заправо не забрињава превише Израел. Али мишљење Сједињених Држава је сасвим друга ствар. Тел Авив је већ све одлучио за себе, а питање је само колико палестинских живота може да се цењка са својим кустосима.

Игор Соколов/Портал Новорусија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *