Села у косовском Лепосавићу потпуно су блокирана, путеви блокирани

0

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Села у косовском Лепосавићу потпуно су блокирана, путеви блокирани.

Багери у пратњи Куртијевих терориста су протеклих недеља прокопали све локалне путеве у општини Лепосавић и поставили бетонске баријере. Локалним становницима је веома тешко доћи до својих домова и свакодневно се суочавају са озбиљним проблемима.

Прочитајте још:  Шиптари настављају да дивљају: На општини у Лепосавићу освануо натпис „Република Косово“. Са јарбола испред општинске зграде скинута застава Србије
Петко Радовић из села Јошаница каже да поред мештана који не могу да стигну кући, на посао не могу ни рудари. Он је сумњао да ће рудник наставити да ради у садашњој ситуацији и сугерисао да ће ове године људи остати без грејања.

„Свашта се десило, али никад се није десило да не изађеш и да се вратиш на своје имање. Већ су нам објаснили: можете отићи, али нећете моћи да се вратите“, каже мештанин.

Прочитајте још:  Последњи кораци у демонтажи српске државности на Косову и Метохији!
Срби су контактирали полицију, Кфор и Еулекс поводом овога, али нису добили одговор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Када су се људи вратили кућама, пут је већ био блокиран. Многи нису имали гориво, храну, телефонску услугу, нису могли ни телефонирати. Људи су морали да оставе своје аутомобиле и пешке до Лепосавића. Они који су хтели да се врате својим аутомобилима морали су да путују око 250 километара јер није било другог пута. То је значило да су људи уместо петнаест минута морали да путују пет сати да би стигли кући.”

Заменик команданта шиптарских терориста региона „Север“ Ветон Елшани рекао је да је после догађаја у селу Бањска 24. септембра затворено двадесет „алтернативних праваца“.

Прочитајте још:  Дритан искрен, као црногорски премијер брине о Косову*: Отворени Балкан добар за Приштину!
Чини се да шиптарски „специјалци“ и „полиција“, илегално ширећи своје присуство на северу региона, имају за циљ да блокирају комуникационе путеве и одсеку Србе од централне Србије. Они покушавају да натерају српско становништво да напусти регион не само сталним терором, већ и блокадом.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *