Јанша позвао Словенце да се легално наоружају; Враг је однео шалу

0

Јанез Јанша

Бивши словеначки премијер Јанез Јанша коментарисао је увођење полицијских контрола на граници према Хрватској и Мађарској, па позвао Словенце да се легално наоружају, јер је, како наводи, „враг однео шалу”.

„Враг је однео шалу. Наоружајте се. Легално”, написао је Јанша на друштвеној мрежи Икс.

Додао је да су паметни схватили позив, а остали ће, каже,„веровати премијеру Роберту) Голобу, Поклукару и Шарцу да су способни да заштите Словенију, али и њих лично у случају терористичких напада”.

Јанша је навео да је реч о државним званичницима који, како каже, од јуна игноришу позиве његове Словеначке демократске странке (СДС) о сазиву Већа за националну безбедност на којем би се расправљало о мерама за сузбијање илегалних миграција и управљање безбедносним ризицима.

Званична Љубљана је од петка у поноћ на граничним прелазима према Хрватској и Мађарској увела појачане полицијске патроле. Како је раније саопштено, ова мера би требало да важи 10 дана, али са могућношћу да буде продужена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Срушили су ограду, а сада, када у паници поновно уводе контроле на граници са суседима само преусмеравају проток илегалаца са саобраћајница у вагоне”, написао је Јанша и прозвао министра одбране Марјана Шарца да, како је навео, тај ресор води као „ријалити шоу”.

„Притисак масовних илегалних миграција радикално разара постојећи начин живота у ЕУ и јача милитантне, протерористичка језгра у европским метрополама. Некада сигурни и успешни градови бележе невиђени пораст криминала. Ту, нажалост, спада и Љубљана”, навео је Јанша и додао:

„Последњим упадом палестинских терориста у Израел још једном се потврдило колико је важно да народ буде добро и легално наоружан”.

Прочитајте још:  Словенија увела нове мере: Маске обавезне и на отвореном, ограничење кретања, школе се затварају...

Јанша тврди да су јасне три ствари:

„Да с вероватношћу можемо очекивати заоштравање безбедносне ситуације, да садашња гарнитура власти није ни приближно способна за правовремене процене, припреме и деловање, да је свако дужан да учини све што је у оквиру уставног поретка могуће за заштиту своје породице и домовине”, преноси Танјуг.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *