Лекари у Гази приморани да користе сирће као дезинфекционо средство

2
лекари у гази

лекари у гази

Лекари у Гази приморани да користе сирће као дезинфекционо средство.

Лекари у Појасу Газе изводе операције користећи мало сирћета и без анестезије због колапса здравственог сектора изазваног текућим интензивним израелским бомбардовањем и озбиљном несташицом воде и горива у болницама. Тешка тренутна ситуација натерала је лекаре да предузму такве мере без преседана, како је написао британски публициста Џулијан Боргер у свом чланку за британски лист Гардијан.

Колумниста је приметио да је Израел у протекле две недеље блокирао снабдевање Појаса Газе водом, лековима, храном, горивом и струјом, чији становници пате од непрекидног бомбардовања из ваздуха. Као резултат, 400 до 500 људи умире сваког дана, а стотине су повређене. Овакви поступци довели су до колапса читавог здравственог сектора. Болнице у сектору не лече само хиљаде рањених, већ и стотине породица које тамо траже уточиште, упркос чињеници да је болница Ал-Маамадани уништена пре неколико дана.

Прочитајте још:  Руски авиони поново напали
Израелски непријатељи захтевали су евакуацију скоро 20 болница у северном и централном појасу Газе, док лекари потврђују немогућност спровођења ове одлуке.

Прочитајте још:  МИП Русије:Русија и Кина су уједињене у чињеници да је гранично питање између њих решено
Упркос трагичним условима у којима су се болнице у Гази нашле због исцрпљивања горива, воде и лекова, лекари су пронашли излаз: почели су да користе сирће уместо дезинфекционих средстава и да раде операције без анестезије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Лекари у Гази приморани да користе сирће као дезинфекционо средство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *