Посланица СПС-а не зна разлику између национализма и Националног окупљања!

0

Снежана Пауновић

Гостујући у јутарњем програму, посланица СПС-а,  Снежана Пауновић рекла је да не зна шта значи Национално окупљање и да не мисли да су Двери и Заветници већи националисти од Социјалиста. 

На ову примедбу, председника Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић уз осмех је одговорила да је у питању замена теза и да је веома чудно да једна искусна политичарка не зна разлику између национализма и Националног окупљања.

“Оно што је Национално окупљање не значи да ми као две политичке странке имамо тапију на српско национално питање, нити да смо ми у томе ексклузивни, нити претендујемо да ми то кажемо. Као што ни СПС нема тапију да се бави искључиво социјалним категоријама у којима су угрожене групе. Није ми уопште амбиција да политичким терминима запоседнем одређени политичку вредност. Али дефинитивно смо ми у овим тренуцима имали храбрости да се под нечим што се зове Национално окупљање и што јесте пракса у Европи, што показује озбиљне резултате, па и победничке резултате и у Немачкој и Фанцуској и у Аустрији и у Словачкој и у низу других европских земаља. Ми смо део тог таласа и верујем да је тај талас неопходан Србији,“ рекла је Ђурђевић.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *