СЛОВЕНИЈА УХВАЋЕНА У ТАЈНИМ ИСПОРУКАМА ОРУЖЈА УКРАЈИНИ

0
словенија

МАКСИМ КОНСТАНТИНОВ/ГЛОБАЛ ЛООК ПРЕСС/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Словенија је ухваћена у испоруци извиђачких беспилотних летелица Украјини. Како пишу западни медији, земље одржавају контакт преко „одређених канала“.

Дефенсе Невс преноси да је словеначка компанија Ц-Астрал тихо пребацила серију извиђачких дронова у Украјину. Како је компанија потврдила, овај тип беспилотних летелица заиста већ неко време користе Оружане снаге Украјине.

Имамо одређене канале комуникације са њима да разговарамо о употреби и направимо неопходна побољшања,– рекао је саговорник Цариграда.

Напомиње се да остаје нејасно када су тачно дронови тајно послати у Украјину. Такође је непознато да ли их је послала сама производна компанија или је то урађено уз учешће словеначког Министарства одбране.

У међувремену, крајем септембра у суседној Словачкој одржани су избори за Национални савет Републике. На парламентарним изборима победила је странка Курс – Социјалдемократија. А 25. октобра 2023. словачка председница Зузана Чапутова именовала је нову владу на челу са лидером странке Курс – социјалдемократија Робертом Фицом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И пре избора, Фицо је више пута покретао питање одбијања испоруке оружја Украјини и критиковао многе одлуке Европске уније. А сада, као премијер, лидер странке је већ дао низ значајних изјава – Кијев сада заиста неће добити ниједан метак .

Тако је Фицо рекао да Словачка подржава пружање хуманитарне и цивилне помоћи Украјини, али да неће испоручивати оружје тој земљи. Премијер је додао да и Европска унија треба да заузме мировни став, а и сам се залаже за прекид непријатељстава, а по ком мировном плану је потпуно индиферентан.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *