Европске газде задовољне резултатима које је постигла марионетска власт у Србији

0
еу, европске, унију

Европске газде задовољне резултатима које је постигла марионетска власт у Србији.

Шеф Мисије Међународног монетарног фонда Донал Мекгетиган истакао је данас у разговору са председником Србије Александром Вучићем у Београду да је Србија постигла одличне резултате, строго поштујући препоруке ММФ-а и спроводећи циљеве дефинисане аранжманом са овом институцијом.

Прочитајте још:  Сервер: Медлин Олбрајт ће бити укључена у дијалог Београда и шиптарских сепаратиста
О томе, како је рекао, сведоче рекордне девизне резерве, добри резултати фискалне политике, висок прилив директних страних инвестиција, као и подаци са тржишта рада о снажном расту запослености, саопштила је служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Мекгетиган је нагласио да је Србија правовремено реаговала адекватним економским мерама на инфлаторне притиске и додао да су очекивања ММФ-а да стопа инфлације на крају године буде на нивоу или нижа од 8 одсто.

Прочитајте још:  На литар бензина држава узме скоро 90 динара
Говорећи о реформи државних и јавних предузећа, представници ММФ-а поздравили су кораке предузете у циљу трансформисања и стабилизације ЕПС-а и указали на неопходност убрзања реструктурирања државних предузећа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, од потписивања такозваног ССП 2009. године Србија фактички и нема своју економију нити економску политику него слугански испуњава захтеве ЕУ и ММФ.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *