Хуманитарац Бранко Антић бије најтежу битку у животу

0

(фото:Васељенска)

Хуманитарац Бранко Антић бије најтежу битку у животу.

Председник Добротворне организације „ Српска солидарност“ и добитник многобројних признања за хуманитарни рад, Бранко Антић бије најтежу битку у животу.

(фото:Васељенска)

Због тешке болести не може да обавља своју редовну делатност таксисте у Београду, а када се здравствено мало боље осећа, ради понешто хонорарно и упркос недаћама, не тражи никакву помоћ.

Прочитајте још:  Нова провокација певачице: Окачила заставу „велике Албаније” и „започела рат” са Србима
Болест га је „ кренула“ пре три године када је прво имао ковид, па канцер левог бубрега који му је хируршки одстрањен, да би му однедавно биле откривене метастазе на плућима и до сад је имао 11 хемотерапија.

Бранко је сувише поносан да би неког молио и вукао за рукав када је за њега потребна помоћ, али у име породице и пријатеља желим да обелоданим у каквом је стању. Истина, добио је од комисије инвалидску пензију, али је одбио, јер не би имао право на рад, а инвалидска пензија је 25-30.000 динара, па не би имали ни за кирију, јер живимо као подстанари – каже за Информер Верица Антић, супруга хуманитарца Бранка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бранко је широј јавности постаао познат за време ковида, пре три и по године, када је организовао да он и његове колеге таксисти у Београду бесплатно превозе здравствене раднике. Имали су око 17.000 вожњи, када је бесплатно превезено око 50.000 лекара и медицинских радника.

Прочитајте још:  Легендарни српски генерал - умире у тамницама Хага
Добротворна организација, на чијем је челу, до сада је обезбедила око милион евра помоћи за Србе на Косову и Метохији, што у новцу , што у разним другим стварима као што су стпендије за децу, одлазак на море, рачунари, грађевински материјал…

Међу мнгобројним признањима, добио је орден председника државе Александра Вучића, плакету „ Доброчинитељ године“ од Владе Србије, , награду за херојско дело „Деспот Стефан Лазаревић“ града Београда , награду „ Вечерњих новости“ за најплеменитији подвиг године…Крв је дао добровољно 54 пута, док се није разболео – набраја Верица признања које је добио Бранко.

Прочитајте још:  У Сарајеву избушене гуме на два аутомобила српских регистрација
Она каже да се сада налазе у веома тешкој ситуацији и моли да се њеном супругу некако помогне, мада он такву помоћ не тражи.

– За претходне три године, само је шест месеци радио свој посао таксисте. Репрограмирали смо кредит, уштеђевину потрошили , а треба враћати позајмице, плаћати рате кредита , кирију, храну, његове лекове , суплементе , витамине и слично. Када сам му рекла да желим да обавестим људе о нашој тренутној ситуацији, само ми је рекао да га баш брига, неће никога да моли и да нема чега да се стиди – закључује Верица.
С.К.

 

Иначе, Бранка Антића су Куртијеви терористи хапсили прошлог лета на Газиместану, само због тога што је певао српске песме. Хапшен је и у време лиитија у Црној Гори од Милових полицајаца, само зато што је носио велики часни крст на челу литије у Беранама. Ухапшен је док је мирно испијао кафу са свештеницима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *