Јеремић: Нису нам битне идеолошке разлике, сарађивали бисмо и са коалицијом “Србија против насиља”

0
јеремић

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Председник Народне странке Вук Јеремић оценио је данас да би та странка сарађивала са опозиционом коалицијом „Србија против насиља“ да им нису биле битне идеолошке и програмске разлике.

„Влада која буде образована након избора ће морати да забрани копање литијума, да престане са прекомерним задуживањима у иностранству и да се одбаци француско-немачки предлог. У супротном, Народна странка неће учествовати у тој влади“, рекао је Јеремић на телевизији Прва.

Оценио је да је потребно редефинисати однос са ЕУ, одбацити европски предлог за Kосово и Метохију и одбити чланство у ЕУ по цену признавања независности Kосова.

„Али економски односи са ЕУ су нам важни. Тако да Народна странка нуди, уместо чланства у ЕУ, чланство у европском економском простору“, рекао је Јеремић.

Јеремић је најавио представљање кандидата Народне странке за градоначелника Београда следеће недеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Под хитно је неопходна промена начина функционисања града Београда. Ја не водим листу за град, већ републичку листу, тако да ћу се бавити другим темама. Kао, на пример, финансијским сектором над којим Србија, као суверена држава, мора да има контролу“, рекао је он.

Бета

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *