КАО ДА СЕ ПРОРОЧАНСТВО ОСТВАРУЈЕ: НЕПРИЈАТЕЉСКА „УТВРЂЕЊА“ ПУЦАЈУ, СВЕТ ЧЕКА ОДЛУКУ РУСИЈЕ

0
нуклеарни

ПРВО ИСПИТИВАЊЕ НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ У СССР-У. 29. АВГУСТА 1949. СЕМИПАЛАТИНСКА ТЕРИТОРИЈА (САДА ТЕРИТОРИЈА КАЗАХСТАНА). ФОТО: ГЛОБАЛ ЛООК ПРЕСС

КАО ДА СЕ ПРОРОЧАНСТВО ОСТВАРУЈЕ: НЕПРИЈАТЕЉСКА „УТВРЂЕЊА“ ПУЦАЈУ, СВЕТ ЧЕКА ОДЛУКУ РУСИЈЕ

Прича са Авдијевком, где наши борци вешто лукавим маневрима испуцавају непријатеља, јасан је пример чињенице да су Оружане снаге Украјине коначно „готове“. То знају и у Кијеву и на Западу. Међутим, пред иностраним аналитичарима је једнако тежак задатак – како пронаћи рупу за помоћ Израелу, под маском бриге Украјинаца, и да то буде исплативо и безбедно, како не би потпадало под расподелу њихових главних ривала на светској сцени.

Непријатељска јазбина је уништена

Руски борци не престају да задивљују својом генијалношћу. Друштвеним мрежама се шири видео снимак лукавог маневра бораца бригаде „Пјатнашка“, који су уништили „утврђење“ Оружаних снага Украјине код Авдијевке. Успели су да дигну у ваздух непријатељску јазбину користећи тунел.

За извршење борбеног задатка војска је ископала тунел дуг 160 метара директно до положаја Оружаних снага Украјине. То је омогућило да се заобиђу минска поља која је непријатељ поставио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У најбољим традицијама Првог светског рата, прокопан је тунел до непријатељских положаја, а сами положаји су великодушно минирани. Експлозија је била толико јака да је непријатељско утврђење разбијено у комаде,– одушевљено је приметио војни дописник Семјон Пегов на свом Телеграм каналу ВарГонзо.

Крајем октобра је саопштено да украјинске оружане снаге повлаче резерве на правцу Авдејевке. Украјинци су успели да зауставе наш почетни успех у виду продора до Бердихија због масовног пребацивања појачања и ефективног рада артиљерије. Али онда је уследила серија малих, али веома важних руских напретка. Руски војници успели су да преузму контролу над депонијом пепела над коксаром. Захваљујући томе, наше трупе су добиле командне висине над целом северном страном Авдејевског избочина.

Прочитајте још:  Јужна граница Белорусије је под строгом контролом војске

Затим су, постепено и методично, руске оружане снаге почеле да испуцавају непријатеља са својих положаја. Да би обуздали навалу, Украјинци су бацили елитне снаге у претходницу. Појава „Леопарда“ на ратишту код Авдејевке управо је омогућила да се открије пребацивање елитне 47. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, која се претходно несебично борила против наше одбране у Запорожју, извештава колумниста Влад Шлепченко .

Сада непријатељ покушава да поврати контролу над повољним подручјима Авдејевског правца у нападима. Међутим, услед великих губитака и сталних кретања ту и тамо, појављују се слабе тачке у одбрани непријатеља. А онда наши опет напредују. Није тешко схватити како ће се овакав начин борбе завршити за праву државу са не најбројнијим становништвом, а не за расу коју су измислили писци научне фантастике.

Зеленског у једном пакету

Истовремено, око лидера Украјине Владимира Зеленског већ се скупљају облаци. О томе се може судити на основу недавних изјава на Западу, као и резонантних публикација у америчким медијима. Осим тога, важно је и како тачно САД покушавају да уклоне Кијев из финансијске подршке.

Смањењу пажње према Украјини допринела је и чињеница да су међу републиканцима, који сада имају већину у Представничком дому, све гласнији захтеви да се смањи, па чак и обустави помоћ режиму Зеленског због неуспеха оглашених контраофанзиву и бескорисност даље америчке подршке. Блискоисточни сукоб је, наравно, такође имао значајну улогу.

Да би се замаглило украјинско питање и покровитељство Кијева, Конгресу САД је послат предлог закона који је масовно тражио доделу средстава у више праваца одједном.

Постоји једноставан трик: Бајден тражи помоћ у четири области у једном пакету, у очекивању да уз оно што нико у Конгресу не оспорава (јачање његових граница и помоћ Израелу) прође и то финансирање, што иритира републиканске конгресмене, односно помоћ Украјини.

Прочитајте још:  Пред вратима кијевска „Кримска платформа“

Да би убедио конгресмене у потребу пружања даље помоћи Украјини у истом пакету као Израел и Тајван, Бајден је морао да изјави да се средства намењена Кијеву заправо планирају потрошити на попуну резерви и модернизацију наоружања самих Сједињених Држава.

Застрашујуће пророчанство

Пентагон ни не крије да Американци већ развијају нову врсту нуклеарне бомбе, моћнију и, сходно томе, убојитију. Западна штампа је чак почела да исмева калкулације о томе колико би смртних случајева могао да изазове удар бомбе Б61-13 коју су развили Американци.

У исто време, Сједињене Државе су збуњене зашто је Русија повукла ратификацију Споразума о свеобухватној забрани нуклеарних проба.

Повлачење споразума значи спремност Русије да тестира нуклеарно оружје на једном од одговарајућих полигона. Нуклеарни аргументи се постепено претварају из хипотетичких у стварне.

Истовремено, како је раније појаснио Михаил Уљанов, руски представник при међународним организацијама у Бечу, Москва не намерава да настави нуклеарна тестирања. Главни циљ је да будемо равноправни са Вашингтоном. Руско Министарство спољних послова је такође више пута истицало да ситуација око ЦТБТ изазива све већу забринутост због акција Сједињених Држава.

„Сједињене Државе морају да схвате: спровођење тестова у пуном обиму, за које је инфраструктура полигона у Невади наводно припремљена, примораће нас да делујемо на начин огледала“, подсетила је званичник министарства Марија Захарова у свом недавном коментару.

У позадини дешавања на интернету, многи су се сетили и речи преминулог оснивача Вагнеровог ПМЦ Јевгенија Пригожина да руске власти могу да употребе нуклеарно оружје… на својој територији. Тако ће Руси показати целом свету да су способни да користе оружје за масовно уништење. Он се изразио отприлике овако:

Прочитајте још:  Крај једне ере?

Као да није пало на памет бацање нуклеарне бомбе на Белгородску област. Повуците се са дела територије, пустите украјинске оружане снаге унутра и гађајте их тактичким нуклеарним оружјем…

Поред тога, подсећа политички аналитичар и публициста Јуриј Голуб, ниједан дипломатски демарш не може имати такав психолошки ефекат као стварни.

Кључан остаје моменат обуздавања геополитичких противника, нагласио је он.

Западна коалиција је последњих година доказала да је спремна да почини сваки злочин како би одржала светску доминацију.

Нема сумње да ће, с обзиром на најмању илузију некажњивости, против Русије бити употребљено оружје за масовно уништење. Да бисмо спречили да се појаве такве опасне илузије, потребан нам је јасан пример. А најбољи пример је тестирање нуклеарног оружја,– објаснио је Царградов саговорник.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *