Наша полиција се хвали како је спречила више од 3000 миграната да оду у ЕУ и задржала их у Србији

0
ухапшен полиција

ухапшен полиција

Наша полиција се хвали како је спречила више од 3000 миграната да оду у ЕУ и задржала их у Србији.

Прочитајте још:  Бугарски европосланик: Србија жели да спречи развој Западног Балкана и наметне „српски свет“
Припадници Министарства унутрашњих послова спречили су око 3.400 ирегуларних миграната, који су се крили у пограничним појасевима, да кријумчарским каналима из Србије дођу до земаља Европске уније. Али, нису их спречили да уђу у Србију…

Током опсежне седмодневне акције усмерене на сузбијање ирегуларних миграција, која се спроводи по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, припадници МУП-а спречили су око 3.400 ирегуларних миграната који су се крили у пограничним појасевима да кријумчарским каналима дођу до земаља Европске уније, саопштио је МУП.

Прочитајте још:  Шиптари купују оружје од Турске, траже подршку за пријем у НАТО
Како се наводи, детаљном претрагом терена на подручју Суботице, Кикинде, Сомбора и Пирота, више стотина полицијских службеника у акцији којом руководи помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић пронашли су по пет аутоматских пушака и пиштоља, више од 1.550 комада муниције различитог калибра, као и 362 страна пасоша и мању количину наркотика.

Осим тога, пронађене су и мердевине висине око четири метра које су мигранти користили да прескоче ограду на српско-мађарској граници, као и бунари за воду и земунице у којима су се скривали.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Пожар у селу Кљајићево код Сомбора – једна особа страдала, једна повређена
МУП истиче да је, акција којом је Србија још једном показала спремност да стане на пут ирегуларним миграцијама, безбедносном проблему целе Европе, усмерена и на откривање локација у којима се ирегуларним мигрантима омогућава смештај.

Значи, решиће безбедносни проблем Европи јер их неће пустити из Србије, али их пуштају да улазе у Србију у огромном броју?

Прочитајте још:  Држава опорезује и држављанство, пљачка до последњег динара: И ГАСТАРБАЈТЕРИ ЋЕ ПЛАЋАТИ ПОРЕЗ НА ДОХОДАK!
Такође, полицијски службеници су током ових седам дана контролисали више десетина хиљада особа и више од 16.000 возила како би спречили илегални транзит миграната кроз Србију и преко границе.

У овој акцији која је усмерена и на откривање кријумчара, ухапшена су двојица Албанаца са Косова и Метохије који су, како се сумња, ирегуларне мигранте и снабдевали оружјем.

Прочитајте још:  Вучић „заборавио“ на предизборна окупљања напредњака у мају
У акцији учествују припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Интервентне јединице полиције, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, Управе граничне полиције, УКП, Управе за технику, као и подручних полицијских управа, са свом расположивом техником.

Истиче се да ће МУП наставити да спроводи бескомпромисну борбу против кријумчара миграната и ирегуларних миграција како би се грађани Србије осећали безбедно и сигурно.

Прочитајте још:  Вучић улазак у Европску унију назвао приоритетом Србије
У саопштењу не пише где су илегални мигранти спречени да оду у ЕУ и зашто нису депортовани и зашто и даље улазе у Србију?

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *