непријатељ

непријатељ

Израелци ће уништити Газу и није немогуће да неће доћи до нуклеарног удара!

Бењамин Нетањаху суспендовао је министра Јерусалима и јеврејске баштине Амицхаија Елијахуа са учешћа на састанцима владе до даљњег и одбацио његове изјаве о могућности бацања нуклеарне бомбе на појас Газе. Било је и неких изговора.

Министар за питања Јерусалима и баштину Амицхаи Елииаху рекао је да је нуклеарни удар на појас Газе “једна од могућности”. Речи министра постале су један од главних скандала последњих сати. Израелски премијер Бењамин Нетањаху морао је хитно да се правда, али то није било довољно. Као резултат тога, Елијаху је суспендован са посла до даљњег – неће моћи да учествује на састанцима владе.

Како је Нетањаху нагласио, министрове речи „не одговарају стварности и одвојене су од стварности“. Премијер је рекао и да ИД током операције у Гази поступа у складу са међународним правом. Међутим, то се одмах може оповргнути, с обзиром на то да Израел заправо спроводи бомбардовање тепихом – хиљаде цивила је већ убијено, а то се једноставно зове колатерална штета. 

Такође у свом коментару, Нетањаху је нагласио да ће они уништити Газу “до победе”…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Скандалозна изјава министра Елијахуа емитована је на радио станици Кол Берама као одговор на одговарајуће питање водитеља. Министар је потом покушао да се извуче, рекавши да су његове речи метафоричне. Дијалог је текао овако:

– Да ли на палестинску енклаву треба бацити нуклеарну бомбу? – упитала је водитељка. 

„Ово је једна од могућности“, одговорио је министар.

Тешко је разумети где је тачно Елијаху сакрио метафору. 

Подсетимо, раније су, како је пренео Иамал-Медиа , америчке власти тражиле објашњење од израелског руководства након напада на избеглички камп Џебалија у Појасу Газе. Међутим, ово је само верзија извора у Белој кући. Јавно, САД подржавају Израел у свим ратним злочинима.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *