Рабин Соломон Фридман купио највећи порно сајт на свету!

0

ФОТО: АНДРЗЕЈ ЛИСОВСКИ ТРАВЕЛ/СХУТТЕРСТОЦК

Насмејаћете се, али недавно је власник највећег порно сајта на свету, ПорнХуб, постао рабин Соломон Фридман, шеф канадске инвестиционе компаније Етхицал Цапитал Партнерс, која је купила ПорнХуб заједно са компанијом МиндГеек, која поседује сајтове са филмовима за одрасле. То што морал Старог завета строго осуђује садржаје ове врсте очигледно не смета другом Соломону. Или боље речено, он има одговор: „Другачије је“. Цариград је разумео детаље „договора века“.

Генерално, цела ова прича подсећа на јеврејски виц о Моњиној посети јавној кући. Нећемо то препричавати из разлога политичке коректности. Довољно је лоше што је рабин који седи – то јест особа која тумачи текстове Светог писма – купио ПорнХуб. Па, зашто није шала?

И не говоримо само о једном сајту. Матична компанија „порнхуб-а“ – МиндГеек, коју је купио Фридман, поседује читав кластер од седам 18+ ресурса. Дневни промет на свим овим сајтовима је колосалан – само ПорнХуб дневно посети око 115 милиона људи…

„Треба да га воде добри људи“

Након договора, Соломон Фридман је канадским медијима рекао да се пре куповине консултовао са својом 17-годишњом ћерком. А она је одговорила:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Знам за овај сајт. Порнографија постоји , требало би да буде легална и да њоме управљају добри људи да на њој нема нелегалног садржаја.

Фридман је у интервјуу рекао да је одрастао у кући у којој је живело деветоро браће и сестара, али је било више компјутера него деце, а уместо медведића имао је терминал повезан са сервером за креаторе компјутерских програма.

Са 18 година, Фридман се преселио у Израел, оженио се и постао отац. Проучавао је Тору и прошао обред хиротоније за рабина. Завршио је правни факултет и радио као адвокат за кривична дела, склапајући уговор са одбрамбеним гигантом да заштити пуковника канадског ваздухопловства Вилијамса, који је крао женски доњи веш из туђих домова, силовао и убијао жене.

Прочитајте још:  Британска војска на Кипру уништава усеве, побила хиљаде домаћих животиња, прети и заштићеним врстама

Фридман је основао адвокатску фирму са водећим арапским канадским адвокатом. Компанија је пружала правне савете купцима велике имовине.

Проблеми са сајтом

Док је Фридману ишло добро, главни неваљали сајт на интернету имао је проблема. Све је почело колумном у Њујорк тајмсу, где је ПорнХуб оптужен за дистрибуцију дечије порнографије и друге злочине.

Новинар Николас Кристоф је у својој колумни навео језиве примере. На пример, прича о девојчици чије су је усвојитељи од девете године натерали да глуми у порнографији и, кажу, снимци су и даље доступни на сајту.

Не разумем зашто претраживачи, банке или компаније за кредитне картице треба да подржавају компанију која монетизује сексуално злостављање деце или несвесних жена,– написао је колумниста.

Поред тога, аутор чланка, позивајући се на податке своје истраге, приметио је да су приватне „јагоде“ такође процуриле на ресурс без сагласности оних који су у њему глумили, што је девојке ухваћене у кадру довело до страшне депресије. па чак и самоубиство.

Упркос чињеници да је ПорнХуб негирао све оптужбе, Канадски Доњи дом покренуо је истрагу. Дошло је до широког негодовања јавности, Мастерцард и Виса су забранили коришћење својих картица на бунтовном ресурсу.

Треба напоменути да је порно сајт добро зарадио првенствено од реклама, а не само од производа за одрасле. Рецимо да је тамо покренута активна кампања од стране велике агенције за некретнине и креативне компаније која ради са МекДоналдсом, Бургер Кингом и Мерцедесом.

Поред тога, сајт је продавао плаћену претплату за просечно 100 долара (10 хиљада рубаља) годишње, што вам омогућава да отворите неке функције блокиране за обичне посетиоце, као што је преузимање видео записа у супер квалитету. Али претплате се нису користиле онолико колико бисмо желели; оглашавање, очигледно, није давало поврат купаца. Оглашивачи су почели да опадају, менаџмент је, радећи на интересу од њих, почео да се расипа.

Прочитајте још:  Анализа: Преносимо вам најновији осврт на операцију руске војске у Украјини коју је дао Игор Стрелков

Такође, на срећу, у јеку епидемије Ковида, ПорнХуб је имао озбиљног конкурента – британски сајт  са могућношћу објављивања приватних „јагода“.

Фридман преузима ствари у своје руке

И ту у арену улази рабин, адвокат, спонзор израелске војске Соломон Фридман . Истина, његова појава се јавља у другом чину. А у првом, највећи канадски произвођач марихуане (у земљи је легализован), Твеед Маријуана Инц. нуди да преузме порно тајкуна.

Међу оснивачима компаније за лекове је и рабин Фридман (односно, бави се и продајом лекова, додуше легалних). Твеед Марихуана Инц. намерно или случајно пропусти апликацију за куповину сајта, и тада Фридман преузима ствари у своје руке. Он преузима локацију преко своје инвестиционе фирме Етхицал Цапитал Партнерс.

Убрзо након договора, Фридман је најавио да ће од сада сав садржај на сајту бити искључиво легалан, без икаквих мутних „забрана“, али ће за то морати да се повећа цена претплате.

У 2022. ресурс је генерисао 2,4 милијарде долара нето добити. Штавише, Фридман троши знатан део новца зарађеног мастурбацијом милиона мушкараца на подршку ИД – Израелских одбрамбених снага. Ево једне анегдоте: сада је свака посета ПорнХуб-у патрона у магацину јеврејске пушке М16 .

А пред својом браћом, рабин Фридман је изгледа чист: великодушно дели новац и ради у складу са законом. Али земаљски закони су једно, али ти си рабин, односно министар богослужења у јеврејској верској заједници.

Шта Библија каже о томе?

Што се тиче наследника Старог Завета, онда је, према новозаветном учењу, гледање, а још више прављење порнографије  озбиљан грех. Јер је Христос рекао да ако неко на жену (ово се не односи на његову закониту жену) са пожудом гледа, већ је учинио прељубу у свом срцу. Бескомпромисна је и Тора коју тумачи Соломон Фридман.

Прочитајте још:  САД уништавају православље у Украјини. Тајна документа из Северодоњецка

У време Старог завета, Јевреји су каменовани због прељубе. Али у случају ПорнХуб-а, то не изгледа као варање. Штавише, сајт није израелски. Међутим, традиционални рабински извори строго забрањују не само мастурбацију, већ чак и радње које могу довести до сексуалног узбуђења.

Ауторитативни рабин Јоханан, који је поставио темеље јерусалимског Талмуда, пише да свако ко се бави овим заслужује смрт, „јер је у Светом писму речено да је то зло у Господњим очима“. Ово се односи на библијску причу о Онану, који је убијен због мастурбације.

Па шта?

У Цркви постоји традиција да ће на крају времена Јевреји почети да се крштавају. Ово веровање се заснива на тумачењу текстова Старог Завета, на посланицама светих апостола и делима светих отаца. Очигледни двоструки морал рабина Фридмана, као и позиција државе Израел, која себи дозвољава варварско бомбардовање избегличких кампова, идеално је тло за такве транзиције. Уосталом, међу Јеврејима има много мислећих…

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *