ЂАВО ОДНЕО ШАЛУ! УГРОЖЕНИ ЖИВОТИ ГРАЂАНА! Бахати поштари добили све на тацни, али не одустају од штрајка

0

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Данас је генерални директор “Пошта Србије”, Зоран Ђорђевић саопштио како је руководство прихватило све захтеве радника који се већ 15 дана налазе у илегалном штрајку.

Реч је о броју од неколико стотина запослених у највећем сисtему у држави, који тренутно броји чак 14 хиљада радника. Део запослених у технологији достављачи, поштари, возачи, шалтерски радници, као и део запослених на пословима прераде поште у данима за нама обустављали су рад, тражећи повећања зарада и исплате зараде из добити предузећа.

Зарада из добити је исплаћена, а данас на конференцији за медије директор Зоран Ђорђевић је потврдио да ће повећање у износу од седам хиљада бити исплаћено радницима, као и да од јануара следеће године их очекује још једно повећање у износу од 10 посто. Ипак, поштарима који су се прилично распустили претходних дана ово није довољан подстрек да се врате на своја радна места и приону на рад, већ појединци настављају са сулудим штрајком.

Бес грађана и корисника услуга је све већи, па је тако једна очајна корисница, погођена ситуацијом читав дан обилазила поште како би извукла медицинску документацију свог тешко оболелог брата, онколошког пацијента, а њен апел и покушај да на сваки могући начин дође до неопходне документације процурео је у јавност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Погођених грађана је много, страхују пензионери који потврду о животу морају да доставе ПИО фондовима у Босни и Херцеговини, Републици Српској, Словенији и Хрватској како би наставили редовно да примају пензију.Некима пропадају тендери,некима субвенције, некима стипендије. Парови који очекују потврде из ПИО фонда ради остварења права на вешачку оплодњу запали су очај, док се животи грађана распадају на комаде, тврдоглави поштари одбијају да седну да раде, ма какав год корак учинили послодавци да их одобровоље.

Прочитајте још:  100.000 медицинара на улицама Енглеске, ступили у штрајк, траже веће зараде!

Подсећамо, да је руководство осим повећања, успоставило и модел како да запослени додатно зараде преко фирме ПостПро кују је посебно за те сврхе и основало.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *