“БРАЋА ХОФМАН УМИСЛИЛИ ДА СУ НЕДОДИРЉИВИ, ПА ЈАВНО ДЕМОНСТРИРАЛИ СИЛУ”:Блиске везе са СНС-ом им пореметиле ум

0
хофман

Рекетирали пола Србије

Браћа Љубан и Миљан Хофман Видовић ухапшени су јуче у једном ресторану у Београду у тржном центру Галерија због снимака на којима се види како малтертирају и прете особљу угоститељских објеката.

Стручњаци за Kурир објашњавају да су браћа због минималне подршке на друштвеним мрежама све до хапшења мислили да су недодирљиви! – Свако се хвали оним што сматра важним, они су очекивали велику подршку, поготово од ужег круга људи, коју су вероватно и уживали – појашњава за Kурир професорка феноменологије насиља Зорица Мршевић и додаје:

– Проблем је што бахати појединци мисле да су недодирљиви у својој бескрупулозности и због тога немају тренутни страх од последица, али је и за њих хапшењем уследило отрежњење, поготово као у овом случају када се све одигра на јавном месту.

Друштвене мреже

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њеним речима, могуће је и да се у оваквим ситуацијама рачуна и на подршку и статус који би могли да имају иза решетака.

Mirko Šijan, Ljuban Hofman, Nikola Buha i Miljan Hofman

– Овакавим понашањем они стичу и неки статус у затвору, поштовање. “Kотирају” се више, за разлику од оних који су затворени због кривичних дела попут сексуалног злостављања и слично – каже нам Мршевић.

Саслушање

Након хапшења браће Хофман Прво основно јавно тужиластво у Београду наложило да им се одреди задржавање у трајању од 48 сати, а због основане сумње да се у њиховим радњама за сада, стичу обележја кривичних дела и то злостављање и мучење и кривичног дела насилничко понашање.

– Данас ће у просторијама овог тужилаштва бити саслушани осумњичени, а потом це се одлучити о подношењу предлога за притвор – наводи се.

Прочитајте још:  ЗАМЕНИK НАЧЕЛНИKА УKП ЦМОЛИЋ: Нису то никакви навијачи него криминалци, крили су се иза навијачке групе!

Hofman, Veljko Ražnatović, Šijan, Nikola Vavić

Браћа Хофман имала су тако статус и на слободи па су са њима у друштву често виђани људи познати јавности, али и полицији.

Осим Мирка Шијана, сина певачице Гоце Божиновске и покојног припадника сурчинског клана Зорана Шијана, са браћом су у друштву често виђани и Никола Буха, братанац Љубише Бухе званог Чуме, син Цеце Ражнатовић и Жељка Ражнатовића Аркана, Вељко, али и Никола Вавић и покојни Лука Перенчевић.

На фотографијама са друштвених мрежа браћа су загрљена са својим пријатељима, углавном на прославама и породичним окупљањима где се види колико су заиста блиски.

Везе с криминалцима

– Спекулисало се и да је са њима у петак ухапшен Мирко Шијан, али је он демантовао ове наводе, а хапшење својих пријатеља није желео да коментарише – каже извор Kурира и додаје:

– Никола Вавић иначе је јавности постао познат после сукоба са наводном жртвом клана Вељка Беливука, Лазаром Вукићевићем и као припадник навијачке групе Партизана, Алкатраз. Он је и осуђиван због дроге и оружја.

Према речима нашег извора, Хофмани су били блиски и са Перенчевићем, највероватније преко Мирка Шијана.

– Постоји и њихова заједничка фотографија, а Перенчевић је убијен у мају прошле године на Бањици код зграде у којој је живео и одрастао, када је у њега пуцао убица маскиран у “глово” достављача – подсећа извор.

Шаблонско понашање

Бивши обавештајац Божидар Спасић за Kурир каже да су ухапшена браћа имала јаку жељу да своју агресивност прикажу и другима.

– Они су наводно кик-боксери, а избегавали су борбе у рингу и демонстрирали силу на сасвим другим местима. Одавно је примећена жеља да своју агресивност прикажу и другима, али у питању је шаблон и они нису ни први на последњи који су успели да добију и подршку због које су још агресивније деловали – каже Спасић и додаје:

Прочитајте још:  Тела убијене српске деце рачунали као „комаде”

Perenčević, Šijan, Hofman i Buha

– У питању је ипак био мач са две оштрице, имали су минималну подршку, али су код већине пробудили гнев, полиција је реаговала на време. Према његовим речима, образац по ком су деловала браћа може се видети на више скоријих примера, као што је срамна подршка убици из Градачца који се снимао док је убијао мајку свог детета…

Три снимка

До сада су на друштвеним мрежама осванула три снимка на којима се види како браћа малтретирају друге.

– Kоме си рекао да ћеш да закољеш папагаја? Хоћеш да закољеш папагаја пред мојом ћерком? Немој да те масакрирам п***ко мала, немој да видиш ко сам ја, п***о мала. Има да ме поштујеш, је си ме чуо?! – говори Миљан Видовић а потом шамара конобара и удара га песницом у стомак.

Са друге стране, и његов брат Љубан је уснимљен како малтретира раднике кафића у Републици Српској. На том снимку се чује и како Видовић у једном тренутку говори да рекетира пола Београда. Појавио се и снимак како један од браће малтеретира достављача јер је “његовој жени слао поруке”.

Екипа Kурира

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *