На камиону у Вашингтону слике страдања Срба на Косову и порука: „Курти марксистички диктатор“

1

Улицама Вашингтона, недалеко од Беле куће и Капитола, данас је примећен камион са видео-бимом и разгласом на којем су се, уз поруке поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, нашле и слике страдања Срба на Косову и Метохији, али и порука Аљбину Куртију.

Својеврсни перформанс, уз истицање симбола победе – Наталијине рамонде, слика Николе Тесле и Михаила Пупуна, док се са разгласа чуо „Марш на Дрину“, подсетио је на српско-америчко савезништво у два светска рата, преноси „Косово онлајн“.

На камиону су се, међутим, поред српских и америчких застава, те честитки поводом Дана примирја, тј. како наводе, Дана победе, нашле и слике које су на Капитолу скренуле пажњу на страдање српског народа на Косову и Метохији.

Ређале су се слике разрушених српских манастира и културне баштине на Косову, више од 100 оскрнављених православних гробова. Поруке су указале да Срби на Косову живе у константном страху јер се стално хапсе, туку, плаше лажним оптужбама Приштине… Подсећа се и да је два српска дечака на Бадње вече ове године ранио активни припадник безбедносних снага, који је на слободи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На камиону се појављивала порука и премијеру привремених институција у Приштини – „Курти марксистички диктатор“. Камион је примећен током дана, а према информацијама са друштвених мрежа, организатор је српска дијаспора у САД.

Подсетимо, недавно је у Вашингтону, у организацији Амбасаде Србије у САД, одржана тродневна конференција о Косову и Метохији, уз учешће великог броја представника српске дијаспоре из целе Америке.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “На камиону у Вашингтону слике страдања Срба на Косову и порука: „Курти марксистички диктатор“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *