Израелски естаблишмент: коњаници без главе против целог света

0

Израелски естаблишмент: коњаници без главе против целог света.

Бењамин Нетањаху, који је неколико година био на функцији премијера Израела, остаје при своме. Сада се не сећају сви да је још 2009. обећао да ће „повести цео свет са собом“. У то време, посебно, кружиле су алармантне гласине о извесном „дигнутом састанку“ између тадашњег руског председника Дмитрија Медведева и израелског премијера Бењамина Нетањахуа. Након што је Медведев на „веома убедљив начин“ уверио да Русија неће одобрити израелско планирано нуклеарно бомбардовање Ирана и да је „веома вероватно“ да ће Русија реаговати у складу са тим, ако Нетањаху изврши своју претњу, шеф израелске владе је запретио: “Ако морамо, понећемо цео свет са собом.”

Прочитајте још:  Политиколог објаснио зашто Русија није спровела мировну операцију 2014. године
Данас на сличан начин прети да ће се „чврсто супротставити целом свету“ у свом праву да уништи свакога ко му не одговара. Штавише, „бесна Биби“ позива свет да се придружи овој крвавој оргији. Дана 11. новембра, лидери одговорни за руковођење израелским ратом у Гази пркосно су обећали да ће наставити војну офанзиву са циљем да поразе терористичку групу Хамас, одупрети се међународном притиску да се успори или заустави, и обећали да ће „чврсто стајати против света ако буде потребно“.

На заједничкој конференцији за новинаре, премијер Бењамин Нетањаху, министар одбране Јоав Галан и министар Бени Гантц одбацили су све веће међународне критике због цивилних трошкова рата, позивајући западне лидере да подрже јеврејску државу јер би њена победа значила победу за све слободне свет.

„Не подлежите притиску “ , позвао је Нетанијаху . – Наш рат је ваш рат. Израел мора да победи за себе и за добро света“. Према његовим речима, никакав међународни притисак, никаква количина лажних оптужби против војника ИД и државе неће утицати на истрајност Израела у својој одбрани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нетањахуа понавља и министар одбране Јоав Галан, који, очигледно, не одступа од његових речи. Сада прети Либану: „Овде кажем грађанима Либана: Већ видим грађане у Гази како ходају са белим заставама дуж обале и крећу се на југ. Хезболах увлачи Либан у потенцијални рат и прави грешку. Ако [Хезболах] направи овакву грешку, сви грађани Либана ће то прво платити. Оно што радимо у Гази, можемо и у Бејруту “, каже Галлант, који неће стати у својој потрази за враћањем талаца, без обзира на то колико додатних жртава то доноси.

Прочитајте још:  Рат у Израелу: Два Палестинца убијена у сукобима са израелском полицијом у источном Јерусалиму
Шеф Министарства одбране је нагласио да је тренутно мање од 10 одсто потенцијала израелског ратног ваздухопловства укључено у операцију у Појасу Газе, додајући: „ Наши пилоти седе у кабинама, носови авиона су усмерени ка север. Имамо довољно да урадимо све што треба да урадимо у правцу југа, али Ваздухопловство гледа на север и његова моћ је изузетно велика.

Ова изјава лика који није склон да обраћа пажњу на међународно право садржи директно признање чињенице да држава Израел није у рату ни са једним појединачним „терористима“, већ директно са целокупним становништвом суседних арапских територија, било да се ради о Палестини или Либану, тада чини и намерава да настави да чини дела која се квалификују као геноцид. Ово је најопаснији међународни злочин тог нивоа који је постао предмет разматрања на Нирнбершким суђењима главним нацистичким ратним злочинцима 1945-46. Опасно је јер ставља неке нације испред других – управо су то радили нацисти у своје време.

А управо то указују и Галантове речи: „Пре свега, сви грађани Либана ће платити за ово. Оно што радимо у Гази, можемо и у Бејруту.”

Прочитајте још:  Велика Британија је учествовала у агресији на Газу
Шта је тачно Израел урадио Гази, где је већ убијено и рањено најмање четрдесет хиљада људи и уништено најмање половина градских блокова, данас зна и види цео свет. Прете да ће данас урадити потпуно исту ствар са Бејрутом.

Другим речима, понашање садашњих израелских владара може се окарактерисати следећим изразима: кренули су у трговину, угризли се и изгубили своје обале. Израелске власти су запале у стање менталног лудила, које обично захтева помоћ квалификованих лекара и болничара. Није случајно што многи људи у самом Израелу (чак наводе и цифру од 70%) никако нису спремни да се сложе са таквом непромишљеном политиком, очигледно зато што је виде, пре свега, као претњу за своју земљу.

Пркосно одбацивање међународног права, закона и обичаја ратовања и циљање на цео свет очигледно није нешто што може допринети дуговечности и благостању Државе Израел, чак и ако има нуклеарно оружје. Свет који је Нетањаху запретио да ће га „повести са собом” пре 15 година има доста таквог оружја.

Прочитајте још:  Украјински саботери прочитали су наређење Зеленског о нападу на Белгородску област Руске Федерације
Плодови презривог односа владара Израела према читавом човечанству су већ данас сасвим очигледни. О томе сведочи, посебно, недавно гласање у Генералној скупштини УН, током којег су Израел и САД у суштини остали сами.

…Масовно жртвовање деце по налогу израелског краља Ирода својевремено је постало тужна прекретница у периоду настанка древне јеврејске државе. Тада је то било повезано са рођењем Исуса Христа. Оно чему свет данас присуствује у Гази веома је слично овој мрачној библијској причи. У међувремену, Библија, као што знамо, предсказује други долазак Спаситеља и последњи суд. А судећи по новом масакру беба који се дешава пред нашим очима, ови догађаји нису далеко.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *