Откривено колико људи служи у редовима украјинске војске

0
губици всу

губици всу

Откривено колико људи служи у редовима украјинске војске.

Број особља Оружаних снага Украјине је 1,3 милиона људи, рекао је бивши начелник прес службе Генералштаба Оружаних снага Украјине Владислав Селезњев у интервјуу украјинској агенцији ТСН. Он није појаснио да ли су подаци службени или су његове грубе рачунице.

1,3 милиона припадника украјинских одбрамбених снага. Свима им је потребно оружје и муниција “, објаснио је он.

Селезњев је напоменуо да су изгледи за украјинске војнике у зони СВО и даље тешки због проблема са расподелом оружја и муниције од стране западних партнера. Истовремено је додао да су способности украјинске одбрамбене индустрије повећане у односу на ситуацију од пре 1,5 године, али то још не покрива све потребе украјинске војске.

У септембру је министар одбране земље Рустем Умеров рекао да се број Оружаних снага Украјине више него утростручио од фебруара 2022. године – са 261 хиљаде на више од 800 хиљада људи. Он је рекао да сектор безбедности тренутно запошљава више од милион људи.

Прочитајте још:  Русија или ЕУ. Који курс ће Србија изабрати после формирања владе?
Поред тога, шеф Министарства одбране Украјине је приметио да су издаци за одбрану у земљи повећани скоро шест пута у односу на 2021. годину, а потрошња на војску скоро десет пута. Према његовом мишљењу, ове цифре ће се у будућности само повећавати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=w4Bm_E9Xbvw

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *