Усташко дивљаштво не јењава: Уништен плакат “пола Србин пола Хрват” у Загребу

0

Усташко дивљаштво не јењава: Уништен плакат “пола Србин пола Хрват” у Загребу.

Из загребачке полиције потврдили су да су добили дојаву да је испред просторија Српског културног друштва “Просвјета” у Прерадовићевој скинут плакат изложбе Дана српске културе “Пола Србин, пола Хрват”, али и да, према првим налазима, нису утврђени елементи кривичног или прекршајног дела.

Како је из полиције речено Хини, на лицу места је утврђено да се плакат налазио на локацији, али није био фиксиран на држачу.

На питање да ли је плакат био насилно скинут и оштећен, из полиције су одговорили да нису утврђени елементи кривичног или прекршајног дела.

Прочитајте још:  Спречите насиље: Захтев Епархије рашко-призренске ЕУ, Квинти и Кфору
Портал хрватског недељника Новости, чији издавач је Српско народно веће, објавио је да су њихове безбедносне камере забележиле групу младића с капуљачама на главама и светиљкама у рукама који су у ноћи између 10. и 11. новембра у 3,20 сати, на силу скинули и уништили плакат изложбе са сликом “Пола Србин, пола Хрват” испред “Просвјетине” галерије у Загребу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Плакат је, наводи се, био отиснут на церади и рад је Жељка Бадурине, који је послужио као заштитни знак за изложбу “Побратимство лица у свемиру – Са сваким нешто делиш”, отворене у оквиру овогодишњих Дана српске културе.

Прочитајте још:  ЗА КОЈИ РАТ СЕ ОНИ СПРЕМАЈУ! Запад "љут" на Куртија а Британци обучавају шиптарске терористе!
Портал је објавио и изјауу кустоса Даворке Перић да “уклањање цераде није био лак задатак” и да су била неопходна кљешта, након чега је згужван, поцепан и бачен на тло.

Васељенска/К1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *