Милица Ђурђевић Стаменковски: Потез “француске амбасаде” доказ саучесништва у Куртијевом тероризму над Србима на КиМ

0

Милица Ђурђевић Стаменковски

Скуп Националног окупљања испред амбасаде Француске у Београду има за циљ изражавање најдубљег протеста поводом уклањања спомен плоче палим српским јунацима у отаџбинским ратовима између 1912. и 1918. на Косову и Метохији, изјавила је Милица Ђурђевић Стаменковски наводећи да је циљ окупљања захтев влади Србије да се одмах обуставе сви преговори у Бриселу док се спомен плоча не врати на место на православном гробљу у Приштини где се и налазила.

Ђурђевић је рекла да је потез “француске амбасаде” у Приштини варварски, антицивилизацијски, антисрпски и антиевропски, и додала да оваквим потезима којим се бришу културни трагови српског народа на Косову и Метохији, Француска директно саучествује у тероризму Аљбина Куртија.

“Овај чин уклањања спомен плоче нашим јунацима на Косову и Метохији је један вид директног културног геноцида који се спроводи над нашим народом на Косову и Метохији. Нема дилеме да Шолц и Макрон покушавају да избришу све културне белеге које су наши преци оставили на Косову и Метохији, да испишу Србе из историје средњовековне, да испишу Србе из цивилизације читаве Европе, и да заједно негирају наш допринос стварању слободне Европе, победничке Европе у Првом светком рату”, навела је председница Српске странке Заветници.

Ђурђевић је додала и да ово само потврда да је званична политика Брисела потпуно лишена скрупула и бриге према националним културама које су у темељима европског континента, односно да је Европска унија највећи непријатељ европским културама и националним идентитетима.

“Са овог места желим да поручим да ће Национално окупљање обавестити све суверенистичке и државотворне снаге у Европи о овом вандалском и варварском чину. Ми ћемо упутити писмо и парламентарној групи у Европском парламенту “Европа, нација и слобода” која представља једну од четири највеће и најснажније парламентарне групе у ЕП. Такође, јавно тражимо да тзв француска и немачка амбасада у Приштини упуте извињење српском народу, грађанима Србије и републици Србији у целини. Захтев који упућујемо државном руководству је врло јасан, тражимо да се откаже учешће на преговорима које је заказано у четвртак у Бриселу и да се даљи наставак преговора услови тиме да Србија неће разговарати ни о чему док се спомен плоча посвећена нашим прецима не врати на место на ком се и раније налазила”, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Шиптарски специјалци упали у Штрпце: Међу 10 ухапшених и ексградоначелник, претрес у више од 10 кућа функционера Српске листе

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *