САД увеле санкције Миши Вацићу и Ненаду Поповићу

0

САД увеле санкције Миши Вацићу и Ненаду Поповићу.

Министарство финансија Сједињених Америчких Држава донело је данас одлуку да уведе санкције председнику Српске деснице Миши Вацићу и бившем министру у Влади Србије и коалиционом партнеру Српске напредне странке Ненаду Поповићу.

Прочитајте још:  Нова студија: Американци који су примили Ј&Ј вакцину вероватније ће развити ретке крвне угрушке
У оквиру борбе против “корупције и руског малигног утицаја на Западном Балкану”, Сједињене Америчке државе су донеле одлуку да уведу санкције држављанима Србије – Миши Вацићу и Ненаду Поповићу, преноси Нова.рс.

У одлуци се истиче да се санкције уводе због ангажовањима у активностима које подривају мир, безбедност и политичку стабилност или територијални интегритет Украјине, партнера САД.

У одлуци стоји да је Вацић лидер Српске деснице и да је на позив Владимира Путина био међународни посматрач руских  референдума у бившим регионима Украјине у септембру 2022. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Вацић се залагао за анексију ових региона од стране Русије“, стоји у одлуци.

Прочитајте још:  Конгресмен из САД: Зеленски је битанга, а влада Украјине је зла
Поповић, каолициони партнер СНС, под санкцијама због проневера и корупције

Што се тиче Ненада Поповића, истиче се да је он био у Влади Србије од 2017. до 2022. године. Подсетимо, Поповић је коалициони партнер Српске напредне странке и на изборима који се одржавају 17. децембра.

„Он поседује бројне холдинге компаније у Србији и Русији и користи везе у Кремљу да се богати, обезбеди пословање за његове приходе и олакша проневере и коруптивне порешке шеме“, стоји у одлуци САД.

Васељенска/Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *