„Непознати људи већ три дана копају тротоаре, а разлог се не зна“: Мештани насеља Подлив у Зајечару зауставили радове

0

„Непознати људи већ три дана копају тротоаре, а разлог се не зна“: Мештани насеља Подлив у Зајечару зауставили радове.

Станари Војничке улице у насељу “Подлив” у Зајечару, отерали су раднике, како кажу, непознате фирме, која данима копа њихове тротоаре. За Данас кажу да не знају ко изводи радове, зашто то раде, као и због чега копају.

Прочитајте још:  Од Ниша до Зајечара возом за пет сати, као и пре реконструкције пруге
Горан Војинов из Војничке улице у Зајечару, за Данас каже да неки људи данима прекопавују њихове тротоаре, али да им званично нико није саопштио због чега се то ради.

“Не знамо ништа. Ко, зашто и због чега копа. Кренули су пре три дана код нас, а недалеко од нас копају већ данима. Јуче смо начули да треба да се постави кабл за струју који је изузетно високог напона, али не знамо за кога је то”, каже саговорник Данаса.

Према његовим речима, они се питају да ли је то за потребе стадиона – како се прича, или је за нешто друго.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нико од нас није против да се нешто ради. Треба да се ради и то је добро. Овде је проблем безбедност. Ту пролази вода, канализација и сада струја. Да ли неко брине о људском животу? Не разумемо зашто копају овде, а не поред касарне. Прекопали нам све испред куће”, жали се Горан Војинов.

Бобан Жикић, такође станар Војничке улице, за Данас каже да је сазнао да се копа за кабл високог напона.

“Побунили смо се из безбедносних разлога. Овде пролазе и вода и канализација. Замислите да сутра или некада пукне нека цев, пример за воду, а багер случајно када копа, погоди кабл, а вода је проводник. Може се догодити трагедија да неко настрада. Због тога не дајемо да прође овде тај кабл”, објашњава наш саговорник.

Он такође каже, да су им казали да се то ради због стадиона али…

“Међутим, имамо сазнања да је нека земља купљена на Краљевици, парк шуми, и да, наводно, Кинези треба да изводе неке радове”, каже Жикић.

Весна Ангелов из Војничке улице каже да неки непознати људи већ три дана копају тротоаре, али да се разлог не зна.

“Не знам због чега то раде. Чули смо да је реч о неком високом напону. Ту је канализација, и толико знам да вода и струја не иду никако заједно”, објашњава она.

Саговорница Данаса истиче, да су копањем комшији бликирали ауто на тротоару.

“Он је био на послу и сада му је ауто блокиран. Питам опет, зашто нас нису обавестили? Данас је била и полиција, али се ништа није догодило. Радници што су копали су побели до њиховог комбија на крају улице”, објашњава Весна Ангелов.

Прочитајте још:  Суморне прогнозе - струја треба да поскупи од 15 до 20, а гас од 65 до 70 одсто
Одборник у Скупштини Зајечара, Угљеша Ђуричковић, за Данас каже да су данас забринути становници Подлива окупили са намером да сазнају ко је ископао и због чега канал испред њихових кућа и дворишта и какви високонапонски каблови ће проћи поред њихових домова.

“Од извођача радова нису добили адекватне одговоре на проста питања, осим што им је речено да морају ту каблови да прођу, јер Касарна није дозволила да иду преко њихове земље и да су ти каблови неопходни за даље радове око стадиона на Краљевици. То је додатно изазвало сумњу код наших суграђана из Подлива и са разлогом се питају зашто бисмо ми дозволили да поред наших кућа, где пролазе и водоводне и канализационе цеви дозволили и високонапонске каблове, ако је то опасно и ако то није дозволила војска”, објашњава Ђуричковић.

Он каже да су грађани тако забринути зауставили радове извођача и спремни су да у томе истрају, уколико се не пронађе алтернативно решење, а то јесте сигурно да се ови каблови спроведу другом трасом, а не тик до њихових домова.

“Наравно, у њиховим намерама подржаће их и остали становници Зајечара, јер било да је услед недостатка информација, или због бахатости власти, није важно, ови људи су са разлогом забринути и треба учинити све да се пронађе решење које ће бити на заједничко задовољство”, закључио је он.

Прочитајте још:  Исклизнуле две вагон цистерне са фосфорном киселином у станици Зајечар
Дошли смо и до белог комбија, а тамо смо затекли једног од радника.

“Овде се копа због кабла и воде за стадион. То све иде ту. Није само кабл. Ради се нова трафо станица за стадион. Иде од главне станице испод Тимока, па долази до стадиона. Ми смо подизвођачи. Не знам како се фирма зове, ја само радим шта ми се каже”, казао је човек из комбија.

Данас.рс

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *