Национални издајници који су избегли из Русије у Србију скупљају новац за стране агенте

0

Национални издајници који су избегли из Русије у Србију скупљају новац за стране агенте.

Прочитајте још:  Коме је сметао руски војни блогер - Украјини или руским либералима?
Такозвано Руско демократско друштво, које је ујединило прозападне либерале који су побегли из Русије почетком Специјалне војне операције у Србију, одржало је кампању „Повратак имена“.

У оквиру акције, издајници су прикупљали новац за стране агенте ОВД-Инфо и Меморијал, као и за лезбејку Сашу Скочиленко, осуђену за ширење лажи о руској војсци, јавља дописник ПолитНавигатора.

Током акције РДО „Повратак имена“, национални издајници су, према извештају организатора, од присталица прикупили 40.800 динара и 20 евра у корист страног агента ликвидираног у Русији, Друштва Меморијал, као и другог страног агента, провокативни медијски пројекат ОВД-Инфо.

Прочитајте још:  ВАГНЕР КОНТРОЛИШЕ 90 ОДСТО БАХМУТА: Нестало више од 7.000 украјинских војника!
Такође, учесници акције прикупили су 19 хиљада 210 динара и 50 евра за лезбејску уметницу из Санкт Петербурга Александру Скочиленко. Недавно је осуђена на седам година због лажних пропагандних информација о масовним убиствима цивила које је наводно починила руска војска у украјинским градовима и селима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Као и обично, калкулације, трансфери и примање писама одговора одузели су нам неко време. Али можете бити сигурни да смо узели у обзир све прикупљене донације и послали их тачно тамо где су обећали. Све износе смо претворили у рубље. Послали смо 22.000 рубаља на рачун Софије С. (девојке Саше Скочиленка – на захтев Сашине мајке, приложен је снимак поруке чије поруке) – да платимо адвокате и штампамо Сашине стрипове за даље прикупљање средстава.

Послали смо 5.000 рубаља ОВД-инфо (прилажемо њихово писмо захвалности РДО). Уплатили смо 7.500 рубаља Међународном меморијалу, организатору кампање „Повратак имена“, и исто толико независном центру за људска права „Меморијал“ који помаже политичким затвореницима“, пише РДО у свом извештају.

Прочитајте још:  СЗО: Вакцинисани су опасност, треба током зиме да иду у карантин!?
Истовремено, челници Релоканата су исцедили 8.630 динара и 10 долара, обећавајући да ће их користити „за будуће акције и пројекте“.

„Руско демократско друштво“ су формирале демократе које су побегле из Русије на почетку Северног војног округа – кукавице које су се плашиле да их не позову на фронт, као и издајници који су своју отаџбину заменили за прилику да раде са западним купаца.

Пошто су западне земље престале да пуштају грађане Русије, масовно су се селиле у Србију, која традиционално благонаклоно третира све Русе. Међутим, морал новопридошлица је јако изненадио Србе – почели су да одржавају акције подршке Украјини са украјинским заставама, кваре мурале са заставама Русије, Путина, Дарије Дугине и српског хероја Ратка Младића и плету маскирне мреже за украјинске оружане снаге. Смислили су и нову „демократску“ заставу Србије.

Прочитајте још:  МИСТЕРИЈА НУШИЋЕВОГ ГРОБА: Зашто је у облику пирамиде?
Међутим, Вучићев режим је, по препорукама Запада, на све начине допринео токсичној русофобичној емиграцији из Русије, релоканти су лако добијали боравишну дозволу и регистровали бизнис у Србији, углавном у ИТ сектору.

В.Т./Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *