Чешка: Европске земље и НАТО се спремају за велику сукоб са Русијом

1

Европске војске се спремају за сукоб “високог интезитета” с Русијом коју виде као главну претњу за Европу, каже председник Чешће Петар Павел, преноси “Блеск”. 

 

“Не само Чешка, већ и НАТО Русију доживљава као претњу број један у Европи, а то имплицира потребу да се реално припремимо за такву претњу. Све армије то схватају озбиљно”, појаснио је Павел на састанку председника Вишеградске четворке (Чешка, Словачка, Мађарска и Пољска).

Његове изјаве се косе са недавном изјавом генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга који је пре два дана рекао да НАТО не види никакву непосредну војну претњу из Русије упућену чланицама савеза.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руско Министарство спољних послова је више пута исказивало спремност Москве за дијалог са НАТО, али на равноправној основи, док Запад мора да напусти политику милитаризације континента, који се спроводи у невиђеним размерама.

 

Председник Владимир Путин је раније истакао да Москва није престала и не намерава да прекине сарадњу са Европом и да Русија није у сукобу са европским друштвом, које је све више схвата шта се дешава.

РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Чешка: Европске земље и НАТО се спремају за велику сукоб са Русијом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *